Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

Sinds 1 december 2015 zijn er voor zeven branches wettelijk Erkende Maatregelen voor energiebesparing. De ‘Erkende Maatregelen’ zijn de besparingsmaatregelen die zich in een bedrijf binnen vijf jaar terugverdienen. Een bedrijf dat die maatregelen toepast voldoet aan de wettelijke verplichting om energie te besparen. Deze maatregelselectie maakt het voor ondernemers makkelijker om energie en kosten te besparen. In 2016 komen er voor meer branches lijsten met Erkende Energiemaatregelen.

72 gemeenten ondersteunen hun bedrijven bij energiebesparing door het aanbieden van de Milieubarometer. De Milieubarometer is het handige instrument waarmee bedrijven snel hun milieuprestatie en CO2-footprint kunnen meten. Ze zien hoe ze scoren op het gebied van milieu en waar hun prioriteiten liggen voor het boeken van milieuwinst.

De Erkende Maatregelen zijn opgenomen in de Milieubarometer. Bedrijven kunnen de maatregelen beoordelen en afvinken wat ze hebben uitgevoerd of niet van toepassing is. Van de overige maatregelen kunnen ze bepalen of ze die op korte of lange termijn gaan uitvoeren. Met een druk op de knop maken ze dan een PDF-rapportje dat gelijk de basis is van een energiebesparingsplan.

De Milieubarometer kost normaal € 198. In 72 gemeenten kunnen alle bedrijven de Milieubarometer gedurende het eerste jaar (tot eind 2016) gratis gebruiken.

Voor meer informatie: www.milieubarometer.nl