Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 seconden

Afbeelding_persberichtWilt u de EPC-waarde van een project met wel 0,24 omlaag brengen, zonder toepassing van pv-panelen en zonder cv-ketel? Dat kan gemakkelijk met de brine/water warmtepompen van alpha innotec. Deze kunnen de EPC-waarde van een gebouw met wel 0,24 verlagen t.o.v. de best presterende cv-ketel of forfaitaire warmtepomp.

Deze warmtepompen hebben de hoogste opwekkingsrendementen voor verwarming en warm tapwaterbereiding, zijn toekomstbestendig doordat er geen aardgasaansluiting nodig is (all-electric) en zijn energiezuinig door het modulerende vermogen. Zelfs zonder het toepassen van pv-panelen kunnen deze warmtepompen de EPC-waarde van een project significant verlagen.

Invloed van verklaringen op EPC-berekening
Nathan heeft, als exclusieve importeur van alpha innotec in de Benelux, voor de warmtepompen van alpha innotec een gelijkwaardigheids- of kwaliteitsverklaring laten opstellen door KIWA, een onafhankelijke certificeringsinstelling. Met deze verklaringen wordt aangetoond dat de warmtepompen tenminste zo energiezuinig zijn als een vergelijkbare techniek of systeem in die norm, óf dat ze beter presteren dan de forfaitaire waarden uit de norm.

Meer informatie: www.nathan.nl/epc

[related_post themes=”text”]