Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 50 seconden

envaquaMet het ondertekenen van een driejarig secretariaatscontract hebben Envaqua-voorzitter Erwin Dirkse en FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming bekrachtigd zich meerjarig samen in te spannen om de strategie van de water- en milieutechnologiebranche tot een succes te maken. Belangrijke speerpunten zijn het bevorderen van de circulaire economie, het samenwerken in afval- en watercoalities, het drinkwaterdossier en de internationale positionering van de Nederlandse water- en milieutechnologiebedrijven. Envaqua – ontstaan uit de fusie tussen Aqua Nederland en de Vereniging van Leveranciers van Milieutechnologieën (VLM) – behartigt de belangen van ruim 150 bedrijven in de water- en milieutechnologiesector.

FME gelooft in een sterke binding met strategische brancheverenigingen in de technologische industrie. De speerpunten van Envaqua zijn sterk in lijn met de FME beleidsprioriteiten. FME ziet de meerjarige samenwerking dan ook als een belangrijk teken van vertrouwen in krachtenbundeling en het gezamenlijk vergroten van de verdienkracht van bedrijven in de water- en milieutechnologie.

De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van bestuursleden van Envaqua en het brancheteam onder leiding van branchemanager Frank Buijs.