Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 62 seconden

group-of-friends-enjoying-christmas-drinks-in-barDat Engelse buschauffeurs’ kampioen vreemdgaan’ zijn bij kerstborrels op het werk, mag hier eigenlijk geen vermelding krijgen. De Telegraaf meldt dat 55 procent van hen aangeeft het onder de kerstboom aan te leggen met een collega. Maar ook de loodgieters bij onze overzeese buren houden van enige ‘gezelligheid’ alvorens het kerstverlof ingaat. Zij staan op de derde plaats in de top tien die onlangs uit Engels onderzoek naar voren kwam. Over Nederlandse lijstjes is ons (nog) niets bekend.

De loodgieters moeten het afleggen tegen de obers, waarvan 48 procent zich in een amoureus avontuur stort met iemand van het werk. Overigens zegt 39% van alle 2000 ondervraagden zegt dat het wel eens iets te knus is geworden met een collega.

Een sexexpert zegt tegen Mailonline dat de Engelsen tijdens kerst vrij losjes omgaan met trouw aan de partner. “Het is een soort cultureel dingetje geworden. ‘Is het gebeurd tijdens de kerstborrel?…, dan telt het niet echt’, lijkt de gedachte bij veel Engelsen.”, aldus expert Mike Lousada. “Onder invloed van veel alcohol komen neigingen die vaak het hele jaar zijn onderdrukt er opeens uit.” Er zijn echter ook werknemers die de verleiding wél kunnen weerstaan. Chefs en PR-mensen zeggen niet uit de ban te springen tijdens de borrel.

[related_post themes=”text”]