Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 112 seconden

Duurzaam bedrijvennetwerk Energitie organiseert een masterclass over warmtepompen en luchtdicht bouwen. De masterclass gaat onder meer in op het belang van een integrale oplossing. Aan bod komen de bouwfysische eigenschappen van de woning, de werking van de grondgebonden warmtepomp, het belang van luchtdicht bouwen, de nieuwe BENG-eisen en andere regelgeving.

‘Alles dat je wil weten over warmtepompen, maar niet durft te vragen’. Dit is het motto van de masterclass die duurzaam bedrijvennetwerk Energitie op 22 maart a.s. organiseert in Zaltbommel. Deze masterclass komt tot stand met medewerking van Sander Zuidgeest, manager partnerontwikkeling duurzaamheid IthoDaalderop Nederland, Mark van de Ree, Technisch Project Advies Vaillant Group en architect Egbert de Jong, directeur van JongZeeuw architecten, tevens initiatiefnemer van Energitie.

Plak-en-tape workshop
Op 10 april a.s. vindt in Geldermalsen ook nog een plak-en-tape expert-workshop plaats, waarbij kennis over luchtdicht bouwen centraal staat. Goed aansluiten, goede naad- en kierdichting, afplakken, sprayen, tape enzovoort. Hoe bouw of renoveer je nou echt goed luchtdicht? Hoe voorkom je condens en schimmel? Bij luchtdicht bouwen tellen vooral twee zaken: producten van hoge kwaliteit en het op juiste wijze en moment aanbrengen ervan. Sterker: dat is eigenlijk nóg belangrijker. Inzicht en kennis dat luchtdichting leidend is bij het beheersen van de energiekosten groeien. Dirk Jan Karsten wisselt tijdens deze expert-workshop de theorie van een goede luchtdichting af met praktische oefeningen in het afplakken van diverse aansluitingen. Karsten adviseert en begeleidt dagelijks bouwprojecten die luchtdicht moeten zijn.

Verduurzaming vrijstaande woningen Rivierengebied
Tijdens het avondprogramma na de masterclass Warmtepompen vertellen samenwerkende Energitie-teams over de cases in het subsidietraject om vrijstaande woningen in het Rivierengebied te verduurzamen. Het energieloket Het Nieuwe Wonen Rivierenland en Energitie werken er samen aan. Bewoners die door Energitie-deelnemers energieneutrale maatregelen laten uitvoeren, krijgen een groot deel van de gemaakte advieskosten via een VNG-subsidie terug. Avondprogramma inclusief maaltijd.

Kennis delen is kennis vermenigvuldigen
De bijeenkomsten die het duurzame bedrijvennetwerk Energitie organiseert hebben een regionaal karakter, maar iedereen met ambities de bouw te verduurzamen is welkom. Energitie-deelnemers en duurzaamheidscoaches van Duurzaam Rivierenland nemen gratis deel, andere geïnteresseerden betalen 25 euro per persoon ex btw. De bijenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door het energieloket Rivierenland.

Aanvullende informatie en aanmelding masterclass warmtepompen klik hier

Aanvullende informatie en aanmelding plak-en-tape expert-workshop klik hier