Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

Essent heeft isolatie-expert Isoprofs overgenomen. Isoprofs is een isolatiebedrijf met ruime ervaring in zowel de zakelijke als particuliere markt. De energieleverancier voegt hiermee een nieuw bedrijf toe aan het landelijk dekkend netwerk van Essent Servicepartners, die actief zijn in onder andere installatie en service van energiebesparende maatregelen in en rond het huis. De overname past in de ambitie van Essent om koploper te worden op het gebied van betaalbare en slimme producten en diensten die bijdragen aan verduurzaming en energiebesparing. De naam Isoprofs blijft gehandhaafd en alle medewerkers van de vier Isoprofs vestigingen in Nederland en België behouden hun baan.

Zoektocht naar partners
Essent verwacht dat de vraag naar totaaloplossingen voor energiebesparende maatregelen in woningen en gebouwen in de komende jaren verder zal toenemen. Met de overname van Isoprofs neemt Essent een isolatiebedrijf over met ruime ervaring in zowel de particuliere als zakelijke markt.
Gemeenten, woningcorporaties en inkoopcollectieven zijn op zoek naar partijen die grootschalig oplossingen kunnen bieden voor energiebesparing en verduurzaming. Essent Servicepartners zijn bijvoorbeeld al betrokken bij projecten in Parkstad Limburg, waar 100.000 zonnepanelen worden geplaatst en in Maastricht en omgeving waar 60.000 woningen worden verduurzaamd. Leenders:

Groei in Nederland en België
Isoprofs, dat per direct volledig is overgenomen, werkte al enkele jaren samen met Essent en haar Servicepartners. Alle medewerkers in de vestigingen Meijel, Almere, Hasselt en Lokeren in Nederland en België behouden hun baan. Elo Dhaene, de huidige directeur van Isoprofs, blijft actief in zijn functie. Dhaene: “Isolatie is vaak de eerste stap in het proces van verduurzaming en energiebesparing. Door de overname kunnen we nog intensiever profiteren van elkaars netwerk. Hierdoor zien wij verdere groeimogelijkheden in Nederland en België.”