Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 120 seconden

Deze week is  een uitgebreide publiciteitscampagne gestart die aandacht vraagt voor de Energiebespaarlening. Een lening tegen een kleine rente, waarmee particuliere woningbezitters energiebesparende maatregelen in of aan hun eigen woning financieren. Op www.energiebespaarlening.nl  lees je meer over de Energiebespaarlening.

 

Dakisolatie, een nieuwe HR-ketel, zonnepanelen of vloerisolatie. Het zijn energiebesparende maatregelen die zorgen voor meer wooncomfort, een lagere energierekening én een beter milieu.

Mooie maatregelen, waarvan de plannen soms stranden op de kosten. Om de financiering van energiebesparende maatregelen makkelijker te maken bestaat sinds begin dit jaar de Energiebespaarlening. De Energiebespaarlening wordt verstrekt door het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) namens de geldgever, het Nationaal Energiebespaarfonds. Reinoud Veldman van SVn: “Het Nationaal Energiebespaarfonds komt voort uit het Woon- en Energieakkoord en is op 21 januari gestart. De Energiebespaarlening is interessant voor woningeigenaren die aan de slag willen met energiebesparende maatregelen. Natuurlijk willen we dat alle woningeigenaren dat weten. Vandaar dat je de komende weken de campagne overal tegenkomt, op de radio, op straat en natuurlijk online.”

 

 Wat is de Energiebespaarlening?

– De lening is beschikbaar voor eigenaren die de woning zelf bewonen. Het gaat alleen om bestaande woningen.
– De lening is alleen bedoeld voor energiebesparende maatregelen die door een installateur of aannemer in of aan de woning worden uitgevoerd.
– Een woningeigenaar kan minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.

– De Energiebespaarlening heeft een aantrekkelijke rente die vaststaat over de hele looptijd.
– Het gaat om een jaarannuïteitenlening: de huiseigenaar betaalt per maand voor rente en aflossing en lost zo de hele lening af. Leningen tot € 5.000,- worden in zeven jaar afgelost, hogere leningen in tien jaar. Onbeperkt boetevrij aflossen kan altijd.

– De afsluitkosten bedragen 2% over de hoofdsom van de lening. De lening wordt onderhands verstrekt zonder tussenkomst van een notaris.

 

De campagne voor de Energiebespaarlening wordt gevoerd op de radio, via buitenreclame en online. Op de website  Energiebespaarlening.nl is meer informatie te vinden over de Energiebespaarlening en woningeigenaren kunnen checken of zij in aanmerking komen voor de lening, en deze afsluiten. Ook zijn er op Energiebespaarlening.nl ervaringen van slimme investeerders en installateurs te lezen, en wordt er promotiemateriaal aangeboden die aannemers en installateurs kunnen gebruiken om hun klanten te wijzen op de mogelijkheden van de lening. Op www.belastingdienst.nl ,  onder privé/wonen staat meer informatie over de rente aftrekbaarheid van een lening.