Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 73 seconden

emerson liefEmerson Network Power maakt bekend dat de adiabatische koudwateroplossing voor datacenters van Liebert AFC is goedgekeurd voor Energie-investeringsaftrek (EIA). Dit betekent dat een eindgebruiker een nettoterugbetaling kan claimen van 14,5 procent van 65 procent van de aankoopprijs van de unit. Daarnaast komt ook 14,5 procent van de kosten voor installatie van de adiabatisch koudwatermachine in aanmerking voor EIA. Met de EIA-regeling wil de Nederlandse overheid investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie stimuleren. Leveranciers van apparatuur kunnen hun producten voorstellen voor de Energielijst. Dit is een overzicht van alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor fiscale aftrek.

Liebert AFC is een adiabatische waterkoelmachine die de energie-efficiëntie van vrije en adiabatisch-vrije koeling combineert met onbeperkte beschikbaarheid. Daarvoor zorgt het adiabatisch-nattebloksysteem met als back-up meerdere scrollcompressoren. Dit systeem koelt de lucht die het vrije koeling- en condensorblok binnenkomt door middel van verdamping. De adiabatische koeling vergroot de mogelijkheden van vrije koeling en verbetert de mechanische efficiëntie. Deze unit is ontworpen om honderd procent koelvermogen te garanderen, zo claimt de fabrikant, zelfs onder de meest kritische omstandigheden, zoals schommelende elektrische voeding, beperkte beschikbaarheid van water en hoge omgevingstemperaturen.

“Met deze goedkeuring bieden we een aantrekkelijke propositie dankzij de extra subsidie die een eindgebruiker kan krijgen op de installatie”, zegt Guido Neijmeijer, Country Manager Benelux van Emerson Network Power. “Wij werken continu aan het optimaliseren van de energie-efficiëntie van onze systemen. Wij zijn dan ook erg trots op deze goedkeuring, die onze ambities op energiegebied onderstreept.”