Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 61 seconden

Het Duitse ondernemingsinitiatief Deneff heeft recent de juryprijs aan KSB toegekend. Voor een gezelschap van 250 deelnemers, prees het college van experts de door KSB ontwikkelde synchrone reluctantiemotor ‘SuPremE’ als meest overtuigende innovatie op het gebied van energie-efficiëntie.

 

Anders dan conventionele synchrone motoren bevat deze aandrijving geen magnetische materialen gemaakt van zeldzame materialen. De winning van deze kritische grondstoffen veroorzaakt in de landen van herkomst grote belasting van het milieu. In tegenstelling tot de asynchrone motor heeft de aandrijving ook nog een hoger rendement, met name wanneer deze met verlaagd toerental draait.

 

De jury motiveert zijn beslissing als volgt: “Door een nieuwe technische benadering (constructie) wordt een in de markt gepositioneerd en toegepast standaard massaproduct (laagspanningselektromotor), zodanig gewijzigd en op het gebied van efficiëntie geoptimaliseerd, dat het energiegebruik bij gelijke toepassing en gelijke randvoorwaarden drastisch wordt verlaagd.

 

“Alle finalisten hebben bewezen, dat innovatie een continue energiebron is om energiebesparing nog aantrekkelijker en eenvoudiger te maken,” aldus Carsten Müller, lid van het Duitse parlement en bestuursvoorzitter van Deneff. ”KSB heeft daarbij overtuigend aangetoond, op welke ondernemers- en uitvindersgeest de energieomslag kan bouwen”.
Voor meer informatie: www.ksb.nl