Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 204 seconden

LG Electronics Business Solutions (LG) brengt een nieuwe serie airconditioners voor woningen op de markt. De modellen zijn bedoeld voor consumenten die zich bewust zijn van hun energiegebruik en dit willen verlagen. Ze zijn stil en zorgen bovendien voor een schoner en aangenamer leefklimaat, dankzij de gepatenteerde luchtzuiveringstechnologie met krachtige en effectieve luchtfilters, aldus LG. De fabrikant biedt tien jaar garantie op de compressor.

Door gebruik te maken van de LG inverter-technologie zijn de airconditioners energiezuinig, zonder dat dit ten koste gaat van de performance. Met behulp van Active Energy Control zijn de airconditioners in vier verschillende standen te gebruiken, zodat koeling en verwarming optimaal zijn afgestemd op de omstandigheid. Hiermee wordt het energiegebruik volgens de fabrikant tot 57% gereduceerd. Het energiegebruik is bovendien met een druk op een knop inzichtelijk via het LCD display op de airconditioner. Dit maakt het mogelijk om het energiegebruik nauwlettend in de gaten te houden en mogelijke maatregelen te treffen om het energiegebruik terug te dringen.

Dankzij LG’s Smart-technologie kan de airconditioner via een wifi-module worden verbonden met het internet. Dit geeft de gebruiker overal en altijd toegang tot en controle over de airconditioner. De nieuwe line-up is bovendien uitgerust met diagnosefunctionaliteit waarmee de instellingen, installatie, foutmeldingen en andere relevante informatie direct op een smartphone te raadplegen zijn. Ook is het mogelijk om het elektriciteitsverbruik en de prestaties van de airconditioner te monitoren. In geval van een storing wordt je stap voor stap geholpen bij het vinden van de juiste oplossing.

De airconditioners van LG zorgen ook voor een prettig leefklimaat door het lage geluidsniveau en de comfortabele luchtstroom, voert de fabrikant aan. De lamellen van de airco beschikken over vooraf ingestelde standen waardoor de ruimte gelijktijdig wordt verwarmd of gekoeld en de luchtstroom niet hinderlijk is.

De LG RAC 2016 line-up bestaat uit de volgende modellen, met daarbij de volgens de fabrikant onderscheidende kenmerken:

-Prestige Smart Inverter: De LG Prestige zorgt voor een comfortabele leefomgeving met een laag energiegebruik. De geschuinde waaier en de extreem stille BLDC-motor voorkomt onnodig lawaai en zorgt voor een soepel draaiende air conditioner met het allerlaagste geluidsniveau. De LG Prestige Smart Inverter heeft de hoogste COP-waarde in de markt, het laagste geluidsniveau (slechts 17db) en is bovendien voorzien van een A+++ label.

-Artcool Stylist Smart Inverter: De LG Stylist is vormgegeven als een modern wandmeubel en heeft subtiele LED-verlichting die verschillende kleuren kan aannemen. Met de nieuwe 3-way Soft Airflow-techniek kan de Artcool Stylist de luchtstroom gelijkmatiger verdelen door de kamer. De Artcool Stylist kan zowel koelen als verwarmen.

-Artcool Mirror Smart Inverter: Deze airconditioner kan uiterst snel koelen en verwarmen. De kamer beschikt hierdoor zeer snel over de gewenste temperatuur, ongeacht de buitentemperatuur. Het Dual Protection Filter verzamelt stof en beschermt tegen bacteriën die in de lucht aanwezig kunnen zijn.

-New Deluxe Smart Inverter: Dit model is uitgerust met een hogedruk ventilator. In combinatie met de grote bladen in de buiten-unit creëert de LG New Deluxe een efficiënte koeling of verwarming met een luchtstroom van 9 meter. Het smalle en simpele ontwerp garandeert eenvoudige installatie en is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken.

-New Standard Plus Smart Inverter: De LG New Standard Plus staat voor superieure energie-efficiëntie, comfort en gemak. Met een aantal voorkeurstanden wordt de lucht nooit meer direct op de mensen in de kamer gericht, maar wordt de gehele ruimte comfortabel van verse lucht voorzien.

“Wij zijn trots op onze nieuwe line-up van airconditioners,” stelt Richard de Waal, directeur Air Conditioning & Energy Solutions bij LG Electronics Benelux. “LG Residential Air Conditioners zijn populair omdat zij niet alleen goede prestaties leveren, maar ook voorzien in de behoeften van klanten als het gaat om comfort, design en energie-efficiëntie. Wij hechten veel waarde aan de feedback van klanten en gebruiken deze inzichten om onze producten verder te perfectioneren. Het waarborgen van de kwaliteit is een integraal onderdeel van onze productontwikkeling en -innovatie. Wij bieden voor alle RAC-modellen dan ook een garantie van tien jaar op de compressor. Wij zijn de eerste leverancier die zo’n langdurige garantie afgeeft.”

[related_post themes=”text”]