Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

In Goes is het oude Rabobankgebouw omgebouwd tot een appartementencomplex van drie verdiepingen. Alle radiatoren en gasleidingen zijn tijdens de verbouwing weggehaald. De projectontwikkelaar ging voor all electric living en koos voor elektrische infraroodvloerverwarming. De energie wordt deels zelf opgewekt met zonnepanelen op het dak.

De ervaringen van de bewoners zijn positief: in plaats van conventionele luchtverwarming profiteren zij nu van infraroodstralingswarmte. “De fossiele brandstoffen raken op”, vertelt Jeanine Prang, algemeen directeur van Speedheat Nederland, dat de elektrische infraroodvloerverwarming voor dit project leverde. “Dat weten we allemaal. Al heel lang. We weten ook dat we ons gasverbruik terug moeten dringen. Toch lijkt de markt nu pas echt in te gaan zien dat er ook volwaardige alternatieve oplossingen zijn. Ook bij renovatie dus.”

Speedheat was twintig jaar geleden één van de eerste leveranciers van elektrische vloerverwarming in Nederland. Het toegepaste systeem is het eerste elektrische vloerverwarmingssysteem dat is opgenomen in de BCRG Databank. Dit betekent in de praktijk dat met het systeem kan worden voldaan aan de EPC-normen.

[related_post themes=”text”]