Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 87 seconden

Nu de warmtepomp zo enorm in opkomst is, krijgt Karel steeds vaker de vraag voorgelegd of hij ook vloerverwarming kan aanleggen. Dat heeft hij een tijdje weten af te houden, omdat hij het nog altijd razend druk heeft met professionele ketelinstallatie en dito sanitaire klussen. Maar de vraag in de markt nam de laatste maanden zulke proporties aan, dat hij gek zou zijn om niet in dit blijkbaar grote gat te springen. Hij had dus uiteindelijk maar eens ja gezegd en was afgelopen woensdag goed voorbereid naar een klant toegereden.

Gewapend met een verdeler, isolatieplaten, een rol slang, krammen om deze vast te leggen en een paar zakken gietcement om de vloer gelijk af te dichten, kon hij direct aan de slag. De klus betrof de totale vloeroppervlakte van een bungalow die moest worden voorzien van vloerverwarming. Kortom, Karel had flink wat meters te maken.

Het werk ging voorspoedig totdat hij bij de badkamer aankwam. Op de rol was nog maar een klein stukje slang over, waardoor de weg terug naar de verdeler er niet inzat. Onze handyman besloot daarom even terug te gaan naar de groothandel voor wat extra meters slang, maar helaas bleek deze net 10 minuten geleden gesloten.

Vervelend! Karel had de klus voor een vast prijsje aangenomen en zichzelf rijk gerekend met 1 dagje klussen. Als hij morgen terug moest komen, zou hem dat geld kosten. Bovendien zat hij morgen ook al nokkie vol.

Gelukkig vond Karel in de chaos van zijn bus nog mooi een rolletje flexibele buis. Weliswaar bedoeld voor het trekken van elektradraad, maar prima toe te passen in een vloerverwarmingssysteem, zo vond hij. Mocht het wat gaan lekken dan was dit natuurlijk geen enkel probleem. We hebben het hier tenslotte wel over de natte ruimte.