Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 72 seconden

Op 8 januari 2018 start in de provincies Gelderland en Overijssel de Collectieve Inkoop Zonnepanelen van Vereniging Eigen Huis. Leveranciers kunnen zich aanmelden om deel te nemen aan de veiling. Ook installateurs uit de provincie die interesse hebben in een samenwerking met de winnende leverancier kunnen dit kenbaar maken. Hun gegevens worden doorgegeven aan de gekwalificeerde leveranciers.

Sinds dit jaar hebben iChoosr en Vereniging Eigen Huis hun krachten gebundeld met de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Vanaf 2018 worden door heel Nederland op regionaal niveau acties georganiseerd. Hierbij wordt er een veilingmodel gehanteerd.

Ruud Frijstein, leveranciersmanager voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen, legt uit waarom het interessant is voor leveranciers om mee te doen: “Je krijgt de kans om een grote groep klanten te bereiken, zonder dat je tijd en geld kwijt bent aan marketing en sales. Wij verzamelen geïnteresseerde consumenten in een bepaalde regio en de leverancier die de veiling wint, mag ze via ons platform een aanbod doen.”

Leverancierskwalificatie

Leveranciers willen deelnemen aan de collectieve inkoop worden vooraf gekwalificeerd. Tijdens dit proces wordt er onder andere gekeken naar bedrijfsvoering, ervaring en financiële stabiliteit. Daarnaast moet een leverancier garanderen minimaal 500 installaties te kunnen realiseren in een periode van ongeveer een half jaar.

Frijstein: “De kwalificatie dient er onder andere voor om de kwaliteit te bewaken. Kwaliteit wordt niet opgeofferd voor lage prijzen. De ruimte om scherp te bieden, zit voornamelijk in het logistieke en administratieve voordeel dat je kunt behalen bij een collectieve inkoop.”