Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 100 seconden

Gripit pluggenRS Components (RS), de handelsnaam van Electrocomponents plc (LSE:ECM), dé wereldwijde distributeur voor technici, is de eerste internationale distributeur geworden van GripIt Fixings. Deze GripIt-pluggen zijn bekend geworden via het Britse tv-programma Dragon’s Den en kunnen zwaardere lasten bevestigen aan muren van gipsplaat.

De GripIt Fixing is een geavanceerd nieuw product met een hoog draagvermogen. Het is eenvoudig te installeren, consistent, betrouwbaar en zodoende een geduchte rivaal voor traditionele gipsplaatpluggen. Traditionele pluggen kunnen bij het bevestigen van bijvoorbeeld kasten of radiatoren maar een beperkte last dragen. GripIt Fixings zijn veel sterker verankerd en kunnen overweg met lasten tot wel 180 kilo.  Daarmee zijn ze ideaal voor allerlei industriële omgevingen, kantoren, hotels, winkels en thuisgebruik.

De samenwerking met RS is de meest recente actie van Jordan Daykin, ondernemer en mede-uitvinder van de GripIt Fixing. In augustus 2014 verscheen hij, pas 19 jaar oud, succesvol in het hele land met GripIt Fixings. Bij Dragons’ Den verzekerde hij zich van de steun van Deborah Meaden voor het uitbouwen van GripIt Fixings tot een internationaal merk.

GripIt Fixings zijn eenvoudig te gebruiken en bestaan uit een ronde plastic plug met een paar metalen vergrendelvleugels. De plug wordt in een boorgat in de gipsplaat gestoken dat dezelfde diameter heeft; vervolgens wordt erop getikt met een hamer zodat de anti-draailipjes worden geactiveerd. De vergrendelvleugels worden vervolgens omgedraaid met een schroevendraaier en achter de gipsplaat uitgespreid. Zo blijft de GripIt op zijn plaats en krijgt hij een zeer hoog draagvermogen. Tot slot wordt de fitting in de GripIt geschroefd. De pluggen kunnen worden gebruikt in gepleisterde of ongepleisterde spouwmuren, dubbeldikke gipsplaten, geïsoleerde gipsplaten of gipsplaten op betonnen muren.

RS heeft vanaf nu alle GripIt Fixings in voorraad. Deze zijn beschikbaar in vier formaten, met een diameter van 15 tot 25 mm. De pluggen hebben een kleurcode voor elke diameter en elk draagvermogen. De pluggen passen zich automatisch aan op de dikte van het gips en zijn zodoende geschikt voor gipsplaten met een dikte van 9,5 tot 15 mm.

Voor meer informatie: www.rs-online.com