Eerste Nederlandse beoordelaars WELL-gebouwen in dienst bij DGMR

Gepubliceerd op

Ingenieurs- en adviesbureau DGMR heeft als eerste in Nederland twee WELL Performance Testing Agents (PTA’s) in huis. Zij beoordelen of een gebouw voldoet aan de WELL-eisen. Ze voeren metingen uit, analyseren de gebouwgegevens en sturen de resultaten door voor de uiteindelijke beoordeling. De Well richten zich puur op de gezondheid en het welzijn van mensen in gebouwen.

Met de certificering van Marjon van Harten en Coen van der Graaf als WELL Performance Testing Agents breidt DGMR haar dienstverlening voor WELL uit. Opdrachtgevers konden al de hulp in roepen van drie WELL Accredited Professionals voor advies en procesbegeleiding binnen DGMR. Nu voegt het hieraan de uitvoering toe van WELL-assessments namens de Green Business Certification Inc (GBCI).

Nederlandse PTA’s
Een WELL PTA onderzoekt of een gebouw presteert, zoals in de door WELL goedgekeurde documentatie is aangegeven. De PTA voert metingen uit, analyseert de gebouwgegevens en stuurt de resultaten door voor de uiteindelijke beoordeling.Door Nederlandse PTA’s in te schakelen hoeven opdrachtgevers geen Amerikaanse PTA’s meer te laten overkomen. De communicatie verloopt eenvoudiger en de WELL-certificatie vlotter.

GBCI is niet alleen de organisatie die de WELL-documentatie en -prestaties beoordeelt, maar is ook de certificeerder van de opgeleide WELL Performance Testing Agents. De gecertificeerde performance testers bij DGMR volgden de training van GBCI in Parijs en leerden hoe ze bepaalde tests kunnen uitvoeren en waarop ze moeten letten.