Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 119 seconden

Duurzaam Dag-160528-061Enkele honderden consumenten bezochten zaterdag 28 mei de eerste Nefit Duurzaam Dag. De verwarmingsfabrikant speelde met dit initiatief in op de behoefte aan informatie over duurzame systemen zoals warmtepompen en zonneboilers. Het animo voor deze dag overtrof de verwachtingen van de organisator: in korte tijd meldden zich meer dan 500 geïnteresseerden aan. De Nefit Duurzaam Dag is een initiatief in het kader van een landelijke campagne waarmee de fabrikant zich nadrukkelijk wil profileren als aanbieder van duurzame oplossingen voor verwarming en warm water. Sinds de invoering van de landelijke subsidie merkt de fabrikant een sterke toename van de belangstelling voor warmtepompen en zonneboilers.

Bezoekers kwamen vanuit heel Nederland naar Deventer. “Over duurzame systemen leven veel vragen,” vertelt Jan Blom, marketing manager bij Nefit/Bosch. “Past het in mijn woning, wat bespaart het, hoeveel geluid maakt het? Dat soort zaken. Voor de meest consumenten is met name de warmtepomp een vrij nieuw fenomeen. Ze willen dit soort systemen graag met eigen ogen bekijken, liefst werkend natuurlijk. Die mogelijkheid kunnen we ze als fabrikant bieden. Veel bezoekers kwamen voor persoonlijk advies. Ons adviesteam kon de toestroom soms amper aan. Gezien het succes krijgt deze eerste Duurzaam Dag zeker een vervolg”, aldus Jan Blom.

Consumenten die willen checken welke duurzame oplossing bij hen past kunnen kijken op  www.nefit.nl/duurzaam.

Met warmtepompen en zonne-energie kan fossiele energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Het succes van een consumentendag als deze zegt iets over de groeiende interesse voor duurzame oplossingen. Onder andere warmtepompen en zonneboilers zijn dit jaar extra in trek door de investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Nefit voert al jaren zonneboilers en introduceerde eerder dit jaar een compleet nieuw programma lucht/water warmtepompen met 48 varianten, Nefit EnviLine. Hiervoor is een subsidie tot €2.600 mogelijk. Voor 2016 zit er nog ruim voldoende geld in de subsidiepot van 75 miljoen euro, aldus de fabrikant.

Maar ook zonder subsidie is de investering volgens Nefit zeer rendabel. ‘De EnviLine haalt schone energie uit de buitenlucht. Voor iedere kW elektrische energie produceert de warmtepomp 4 kW aan warmte. Als aanvulling op een HR-ketel kan de Nefit EnviLine warmtepomp tot 75% gas besparen. Bij een zogenaamde all-electric variant is zelfs helemaal geen gas meer nodig. De netto besparing op energiekosten loopt op tot 40%. Maar ook energieneutraal verwarmen en koelen kan. Hiervoor wordt de warmtepomp gecombineerd met Nefit zonne-energie voor duurzame stroomopwekking en warm water.’

[related_post themes=”text”]