Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 101 seconden

De afgelopen jaren heb ik de nodige blogs voor u mogen schrijven. Een belangrijke rode draad in deze blogs is samen te vatten in het woord: kiezen. Waar ga je voor, vanuit welke visie werk je en welk pad ga je dan op? Kiezen geeft kiespijn. Want als je kiest, neem je afscheid van het één en verwelkom je het ander. Dit geldt in zowel bedrijfsmatige als persoonlijke zin. Ook voor mij.

De columns heb ik altijd geschreven vanuit mijn persoonlijke drive om kennis en kunde met u te delen. Of om u te prikkelen tot nadenken. Ik schrijf vanuit mijn ervaringen. Over datgene wat ik om mij heen zag en zie gebeuren. Over mijn zienswijze op de installatiebranche. Over de ontwikkelingen die ik op ons af zie komen. Maar ook over communicatie en marketing. In onze sector twee – helaas nog – zeer onderbelichte vakgebieden.

Ook schrijf ik vaak over innovatie. Wie nu nog steeds denkt dat techniek of het product de toekomst is, komt bedrogen uit. Let wel, hiermee zeg ik niet dat dit ondergewaardeerd moet worden. Het hebben van de juiste kennis van techniek en producten is super belangrijk. Maar dan wel binnen de muren van het bedrijf. Daarbuiten gaat de aantoonbare toegevoegde waarde in functionaliteit en kwaliteit het verschil maken. Het verschil tussen een wel of niet succesvol verdienmodel.

Ik ga onverminderd door met het schrijven en spreken hierover. Toch gaat er iets veranderen. Dit is namelijk mijn laatste blog in mijn rol als manager R&D en Innovatie bij Leertouwer in Barneveld. Vanaf deze plek dank ik mijn (oud) werkgever voor de ruimte en mogelijkheden die ik alle jaren ontving om deze blogs voor u te schrijven. De komende tijd ga ik een nieuwe koers varen. Oriënteer ik mij op een nieuwe omgeving en uitdaging in onze mooie en spannende sector. En vanuit mijn bedrijf Novitek blijf ik ook hier mijn ervaringen en visie met u delen.

Maarten van der Boon

R&D en Innovatie

Reageren? info@maartenvanderboon.nl