Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 97 seconden

Viega Eco PlusHet achteraf installeren van een douche-wc is altijd een kostbare zaak. Dat geldt zeker bij voorwandinstallaties die niet standaard op alle benodigde aansluitingen zijn voorbereid. Aansluitingen die ook nog eens per model en fabrikant verschillend zijn. Toch wist Viega hiervoor een oplossing te ontwikkelen. Met het Eco Plus douche-wc-element kunnen alle verschillende douche-wc’s en douche-wc-opzetstukken worden aangesloten. De aansluitingen worden aan het oog onttrokken door een afneembare glasplaat die in vijf uitvoeringen wordt geleverd. Op die manier kunnen ook achteraf een douche-wc of een vergelijkbaar opzetstuk worden geïnstalleerd.

Met het Eco Plus douche-wc-element biedt Viega een oplossing voor de grote verscheidenheid aan douche-wc’s waarmee de markt de afgelopen jaren is overspoeld. Onafhankelijk van wc-fabrikant en -type kan de installateur nu de volledige voorwandconstructie met tegels in de badkamer aanbrengen. Pas wanneer de klant voor een wc, douche-wc of wc-opzetstuk heeft gekozen, wordt het element voorbereid op de desbetreffende aansluitsituatie. De consument kan daarmee niet alleen uitgebreider de tijd nemen voor het maken van een keuze, maar er wordt ook meer zekerheid geboden voor de toekomst. Met het nieuwe Eco Plus-element is de wc immers nu al voorbereid op de toekomst.

Af-fabriek is het nieuwe Eco Plus douche-wc-element voorzien van stroom- en wateraansluiting. De aansluitingen zijn weggewerkt achter een elegante glasplaat, die in vier varianten voor gangbare douche-wc’s en douche-wc-opzetstukken leverbaar is. Om achteraf installatiewerkzaamheden uit te kunnen voeren, kan de glasplaat eenvoudig worden verwijderd. De wc zelf kan op vijf verschillende hoogten tussen 310 en 390 mm worden bevestigd.

Net als andere modulen van het Viega Eco Plus-programma, wordt het nieuwe element voorgemonteerd geleverd. De zelfdragende elementen van gepoedercoat staal zijn uiterst stabiel en laten zich dankzij de variabele bevestigingsset en de geïntegreerde uitlijnhulp zeer eenvoudig monteren.

Het Viega Eco Plus-programma omvat wc- en wastafelmodules alsook basis-, hoek-, urinoir- en bidetelementen. Wanneer slechts zeer weinig ruimte voorhanden is, biedt het compacte Eco Plus-1F-element uitkomst.

Voor meer informatie: www.viega.nl