Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 81 seconden

KSB ComeoAls uitbreiding op het bestaande omvangrijke pompenprogramma heeft KSB de nieuwe economische pompserie Comeo op de markt gebracht. De pomp wordt in Nederland door dochteronderneming Duijvelaar Pompen geproduceerd.

De pompen zijn ontwikkeld voor een bedrijfsdruk van 10 bar en kunnen worden toegepast in de watervoorziening, in kleine drukverhogingsinstallaties alsook in lichte industriële toepassingen. Bovendien zijn ze geschikt voor gebruik in de waterbehandeling. Maximale capaciteit voor de nieuwe Comeo is tot 9 m3/h bij een opvoerhoogte tot 55 meter bij een medium temperatuur van -10 °C tot +60 °C . De roestvrijstalen uitvoering Comeo C heeft ACS- en WRAS-goedkeuring voor drinkwatertoepassingen.

De zuig- en drukflenzen zijn vervaardigd als één gietstuk, naar keuze van roestvrijstaal 1.4308 (Comeo C) of van gietijzer JL 1040 (Comeo G). Afhankelijk van de benodigde opvoerdruk hebben de aggregaten twee, vier of zes trappen. Dankzij deze stabiele blokuitvoering kunnen uitwendige leidingkrachten goed worden opgenomen en kan de installatie zonder problemen ook in zeer nauwe ruimteverhoudingen worden opgesteld.

Als aansluitspanningen van de monoblokmotoren kan worden gekozen tussen 230 V éénfase- of 400 V draaistroom. Het aandrijfvermogen varieert van 0,37 kW tot 2,2 kW. Voor export naar landen buiten Europa zijn ook 60 Hz-uitvoeringen leverbaar. De omgevingstemperaturen kunnen liggen tussen –20 °C en + 40 °C, optioneel tot 55 °C .

Royaal gedimensioneerde assen, lagers, boutverbindingen en genormaliseerde mechanische asafdichtingen maken het aggregaat geschikt voor industriële toepassingen en zijn ontworpen voor lange standtijden. De elastomeren van de mechanische asafdichtingen zijn van EPDM of NBR. Als materiaal van de mechanische asafdichtingen en tegenring wordt met kunsthars geïmpregneerde koolstof-grafiet toegepast.

De Comeo kenmerkt zich door zijn geringe Life-Cycle-kosten in verband met zijn hoge energie-efficiëntie en geringe aanschaf- en onderhoudskosten.

Voor meer informatie: www.ksb.nl