Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 79 seconden

Sinds de neef van Karel opa is geworden, loopt Karel daar nagenoeg de deur plat. Zijn kleine naamgenoot mag dan pas een half jaar oud zijn, toch kan hij het niet laten om elk vrij moment zijn achterneefje te bezoeken.

Het liefst zit hij dan met kleine Karel op schoot sprookjes op te lepelen uit de boeken van de gebroeders Grimm of Hans Christiaan Andersen. Afgelopen weekend was hij net bezig met Sneeuwwitje en de zeven dwergen toen zijn neef vroeg of hij niet eens naar de warmwatervoorziening van de douche kon kijken. De ketel staat zo ver van de badkamer vandaan, dat het een eeuwigheid duurt voordat er warm water uit de kraan stroomt.

Karel beloofde om zich direct na het einde van het sprookje naar de badkamer te spoeden om de situatie eens grondig te onderzoeken. Daar eenmaal aangekomen kwam hij al snel tot de ontdekking dat het warme water er wel erg lang over deed om uit de leiding te stromen (zoals zijn neef al had gezegd). Hij stelde daarom voor om ter plaatse een kleine boiler voor het warme water op te hangen, wat zijn neef een prima idee vond. 

Snel haalde Karel bij de plaatselijke bouwmarkt een boilertje, waarna hij direct aan de slag ging. Uiteraard stond veiligheid bij onze vakman weer op de eerste plaats, en nu nog prominenter omdat zijn kleine achterneefje van deze douche gebruik zou maken. Karel bedacht een oplossing waardoor zijn naamgenootje al snel zelfstandig onder de douche zou kunnen gaan. Zijn neef en nicht moesten maar wat door de knieen zakken.