Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 80 seconden

Van Dorp Solar DecathlonVan Dorp installaties is trots te kunnen melden dat de Duurzame woning van het TU Delft team Prêt-à-Loger, waar zij een bijdrage aan heeft mogen leveren, op de derde plaats is geëindigd tijdens de Solar Decathlon 2014. Deze wedstrijd wordt ook wel de Olympische spelen van de duurzame bouw genoemd.

Bij het ontwerpen van de woning stond de vraagstelling  ‘Hoe kunnen we bestaande steden grootschalig verduurzamen en bewoners meer bewust maken van hun energiegebruik?’ centraal.

Het Delftse team had bewust gekozen voor het verduurzamen van een bestaand jaren ‘60 rijtjeshuis. Dit deed het team door het aanbrengen van een ‘tweede huid’ waaronder een glazen constructie aan de zonzijde. Met deze constructie kan het huis volledig op zonne-energie draaien.

Als een van de grotere sponsoren van dit evenement bracht Van Dorp installaties maar liefst twee innovaties in. Een absoluut unieke, zelf ontwikkelde, nieuwe regeltechniek die ervoor zorgt dat het energiegebruik van het huis lager is en dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen wonen. Daarnaast is door de partner van Van Dorp installaties, Orange Climate BV,  een manier gevonden om gebouwen te koelen en te verwarming met minimaal 30% minder energiegebruik door middel van PCM (Phase Change Materials) panelen van OC Autarkis.

Van Dorp installaties is trotst dat zij een succesvolle bijdrage heeft mogen leveren aan dit fantastische project en feliciteert het team met het behalen van de derde plek. Het huis is alweer gedemonteerd, maar zal weer opgebouwd en tentoongesteld worden op de Greenvillage op de campus van de TU Delft, waar het op 25 augustus geopend zal worden door Minister Blok.

Voor meer informatie: www.vdi.nl