Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 71 seconden

Solarwatt, gespecialiseerd in zonne-energieopwekking en -opslag, en Stafier Solar Systems, producent van zonne-energiesystemen voor hellende daken, werken samen bij de introductie van het Plusdak. Het betreft een totaaldak waarbij de verschillende bouwelementen zowel esthetisch als bouwkundig op elkaar aansluiten. Glas-glaszonnepanelen van Solarwatt doen dienst als dakpannen, waarbij de panelen verzinken in de dakbedekking en de belijning van het dak behouden blijft.

Adriaan Harthoorn, directeur van Stafier Solar Systems: “Stafier Solar Systems gelooft in de voordelen van de nieuwe-generatie zonnepanelen met volledig glazen achterkant. Dit type panelen is duurzamer en kent een langere levensduur dan traditionele glas-foliepanelen. Ze zijn sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit maakt het voor ons mogelijk om aannemers en coöperaties de energieprestatiegarantie te bieden, die zij zoeken.”

Waterdichte constructie
De op maat gemaakte, ventilerende aluminium onderframes gecombineerd met waterkerende en damp-open isolatiepanelen zorgen voor een wind- en waterdicht zonnepaneelsysteem. De BiPV-systemen van Stafier zorgen voor een natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen, waardoor energieverlies wordt beperkt en maximaal rendement en een lange levensduur van de zonnepanelen worden gegarandeerd.

Het Plusdak omvat daarnaast constructies voor daglichttoetreding door middel van dakvensters voor een gezond binnenklimaat. Ook aan isolatie is gedacht. Door gebruik van SlimFix RenoTwin-isolatieplaten zijn oneffen onderconstructies uit te vlakken. Martin Haverkamp, Sales Engineer bij Solarwatt: “Dit maakt het Plusdak geschikt voor renovatieprojecten. Nu de energienormen voor woningen worden aangescherpt, zien we dat er steeds meer behoefte is aan slimme totaaloplossingen voor woningen.”