Karel had een paar weken geleden een klant aan de lijn die volledig in de energietransitie was opgegaan. De heer van een jaar of 70 wilde met zijn zuur gespaarde centjes zijn woning een energietransitiewaardige opknapbeurt geven. Hij vroeg Karel of hij wat duurzaams te installeren had? Een warmtepompje of wat zonnepanelen of iets dergelijks.

Karel, mede najager van een duurzame wereld en een goed gevulde portemonnee, was er natuurlijk als de kippen bij om de beste heer een uiterst scherpe offerte voor zonnepanelen toe te sturen. Dat het aantal geoffreerde panelen wellicht wat meer was dan feitelijk nodig zou zijn, was slechts een detail. De oudere heer vroeg Karel nog wel of hij dat aantal op zijn dak kwijt zou kunnen, maar Karel wist hem snel te verzekeren geen enkel bezwaar te voorzien.

Eenmaal aan de slag zag Karel al snel dat hij dit keer toch enigszins was doorgeslagen in zijn aanbieding. Hij zou wat in de knel komen met de uitlijning van de panelen. Feitelijk had hij twee paneeltjes minder moeten offreren. Maar goed, omzet is omzet.

Uiteindelijk kon de beste man met een beetje passen en meten toch nog net genieten van het duurzaamste uitzicht in zijn straat. Een kniesoor die daar een punt van maakt. Karel al helemaal niet.

Wederom  dank aan Camiel Hack voor het spotten van de Karel

Op onze nieuwsbrief abonneren