Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 130 seconden

Dit weekend barst de Dutch Technology Week weer los met een programma waarbij er gegarandeerd voor ieder iets interessants, leuks, boeiends of uitdagends tussen zit. Tijdens de week geven high tech bedrijven, onderwijs- en onderzoeksinstellingen een blikje achter de schermen, waardoor je op plekken komt waar het publiek anders nooit mag komen.

Er zijn events waarbij een hoop lol met leerzame demonstraties en workshops wordt gecombineerd. Er zijn conferenties en bijeenkomsten waar de top van innoverend en ondernemend Nederland bij elkaar komt. Kortom, Brainport Regio Eindhoven bruist een week lang van events dat naar verwachting een groot publiek op de been zal brengen. In 2013 werden maar liefst 22.000 bezoekers ontvangen tijdens ruim 40 events. Dit jaar verwachten we een nog groter publiek te trakteren op een veelzijdig programma waar bezoekers (jongeren, studenten, professionals en techniekliefhebbers) actief aan deel kunnen nemen.

 

Professionals maken kennis met de ‘physical word coming online’ tijdens Digital-Physical Blur, of laten zich tijdens Look who’s watching: hèt Privacy en Google Glass event informeren over de privacy voorwaarden van nieuwe technologieën.  Maak kennis met de zeven kandidaten van NextOEM, het high tech accelerator programma voor kansrijke en ambitieuze groeibedrijven, of haak in op de nieuwste trends in Smart Living. Tijdens de seminars Innoveren met de juiste strategie en Open innovation: be smart hoort u alles om het rendement op innovatie te verbeteren. En tijdens de High Tech Ontdekkingsroute op 24 mei zullen ook professionals versteld staan van de WOW! Factor van high tech bedrijven en instellingen.

Maar er is meer te ontdekken over de ‘wonderen van de techniek’ tijdens deze editie. Ruim 1000 basisschoolleerlingen bezoeken de AutomotiveCampus tijdens het AutoTech event. Gezinnen wandelen binnen bij de TU/eXperience Publieksdag of bij de finale van de Eureka!Cup tijdens de Eureka!Day. Jongeren gaan uit hun dak tijdens de Night of the Nerds, en studenten en young professionals gaan serieus quizzen bij de Quiz Night XL.

 

De Dutch Technology Week vindt plaats in Brainport Regio Eindhoven, een regio die in de afgelopen jaren is uitgeroepen tot ’s werelds Smartest Region én door de Financial Times is uitgeroepen als een van de meest aantrekkelijke regio’s om in te investeren. In de ranking (fDi index) belandde Brainport daarmee na Londen en Helsinki op de derde plaats.

De regio trekt daarom veel studenten, talenten, kenniswerkers, ondernemers en investeerders van over de hele wereld aan. Samen delen we de passie voor technologie. De Dutch Technology Week maakt deze passie zichtbaar, laat zien dat technologie uitdagend en verrassend is en bovendien voor iedereen binnen handbereik ligt.