Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 64 seconden

Solarwatt, leverancier van zonnepanelen en energiesystemen, kijkt terug op een succesvol 2017. In de Benelux was sprake van een recordomzetstijging voor wat betreft zonnepanelen. Die groei betrof zowel de consumentenmarkt als het professionele segment. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven, woningbouwverenigingen, scholen en vastgoedeigenaren blijken steeds vaker voor zonne-energie te kiezen. De Duitse fabrikant ziet dat de voorkeur daarbij steeds meer uitgaat naar glas-glas-panelen.

De glas-glasmodules zijn nu goed voor tachtig procent van haar wereldwijde omzet. De nieuwe generatie zonnepanelen hebben een rendement dat gegarandeerd 25 procent boven de industrienorm ligt, aldus het bedrijf. Ook zijn de panelen beter bestand tegen invloeden van buitenaf, zoals de weersomstandigheden.

Erik de Leeuw, directeur van Solarwatt in de Benelux: “We zien dat onze holistische strategie, waarbij we niet alleen inzetten op het opwekken van energie, maar ook op het opslaan en managen ervan, vruchten afwerpt. We produceren alle oplossingen die hiervoor nodig zijn zelff.”

Energiemanagement

Solarwatt rapporteert eveneens een stijging in de vraag naar oplossingen voor energieopslag. Het bedrijf is in Duitsland inmiddels marktleider op dit gebied. In Nederland zijn de eerste pilots van start gegaan, waarbij niet alleen zonnepanelen worden geleverd, maar het complete energiemanagementsysteem. Hierbij zorgen de panelen voor het opwekken van energie, modulaire accu’s voor de opslag ervan en slimme energiemanagers voor het beheer.