Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 106 seconden

 

De nieuwe dubbele wastafel Twice van Alape combineert functionaliteit met design. Het ontwerp van Sieger design voldoet aan de wens om het wastafelmeubel met zijn tweeën tegelijk te kunnen benutten. Door afgestemde proporties zijn zowel een royaal wastafelblad voor accessoires als het comfort van twee waterpunten in één wastafel mogelijk. De variant met onderkast brengt extra functionaliteit.  De wastafel is ontworpen voor zowel de particuliere badkamer als voor hotelkamers. Designer Michael Sieger beschrijft de vorm als volgt: “De waskom is van boven gezien rechthoekig, duidelijk van vorm en algemeen. Zijn contour vormt een contrast en toont daardoor een karakteristiek kenmerk.” Benedikt Sauerland, directeur Industrial Design bij Sieger design, wijst daarnaast op meer bijzonderheden: “In een zachte bocht loopt de waskom weg van de gebruiker en bezit hij zijn grootste diepte bij de verticale kegel, om vervolgens weer met een zachte radius uit te monden in het verticale vlak van de rand van de kraanbank. De lijst van de waskom doet door zijn verschillende breedten aan als een passe-partout – de voorkant is zo smal als mogelijk, de zijkanten hebben een wijdte van 80 millimeter en het kraangedeelte is voorzien van een comfortabel opbergoppervlak voor badkameritems.”

Met geglazuurd staal is het mogelijk deze precieze vormentaal van de wastafel te realiseren. Twice wordt als solitaire wastafel én als variant met onderkast, naar keuze met of zonder boorgaten voor het kraangat, aangeboden. Alle varianten zijn in de serie uitgerust zonder overloop en met een wit geglazuurde afdekkap. Om water te kunnen stuwen is desgewenst een overloop in combinatie met een overeenkomstig schachtventiel verkrijgbaar. Dankzij de vormgeving met zijn hellend, zacht-glooiende vorm, kan al met een klein watervolume een snelle stijging van de waterspiegel worden bereikt.

De variant met onderkast wordt gekenmerkt door een elegante, smalle wastafelrand en een royale opbergruimte. Om de ruimte onbeperkt te kunnen benutten kan de lade volledig uit het corpus worden getrokken en brengen onderverdelingen voor accessoires of dispenserboxen orde aan in de binnenruimte. De lade sluit geruisloos door het geïntegreerde en gedempte self-closing mechanisme. De fronten zijn verkrijgbaar in de kleuren wit, walnoot en grijs eiken.

[related_post themes=”text”]