Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 152 seconden

Axor, het designermerk van douche- en kranenspecialist Hansgrohe, heeft in januari drie prestigieuze awards in ontvangst mogen nemen: de Interior Innovation Award, de Interior Innovation Award – ‘Best of Best 2014’ en de Wallpaper* Design Award. 

 

Best of Best 2014: Showerpipe designed by Front
De Axor Showerpipe designed by Front kenmerkt zich door de technologische esthetiek: leidingen, verbindingen, kranen en fittingen diezijn omgezet in een sfeervol designobject. Dit nieuwe product, dat afgelopen najaar geïntroduceerd werd, sleepte de Interior Innovation Award – ‘Best of Best’ 2014 in de wacht. Philippe Grohe, brandmanager Axor, nam de prijs tijdens de officiële openingsceremonie van de beurs IMM in Keulen in ontvangst. Hij deed dit samen met Anna Lindgren, één van de designers van Front Design en verantwoordelijk voor de nieuwe Axor douches designed by Front.

 

Interior Innovation Award: LampShower designed by Nendo
Naast de samenwerking met het Zweedse Front Design, ontwikkelde Axor ook nieuwe doucheproducten met de Japanse designstudio Nendo. Dit resulteerde in de nieuwe Axor LampShower designed by Nendo. De jury werd overtuigd door het luchtige design en de combinatie van licht en water, die een sensuele dimensie aan de douche geeft en zorgt voor meer huiselijkheid in de badkamer. Hiervoor mocht Philippe Grohe de Interior Innovation Award mee naar huis nemen.
De Interior Innovation Award is opgericht in 2002 door de IMM Cologne en de German Design Council. Het is één van de belangrijkste design awards in de meubel- en interieurdesign industrie en wordt uitgereikt aan de meest innovatieve designs in diverse productcategorieën. IMM Cologne sponsort de competitie, welke wordt georganiseerd door de German Design Council.

 

Wallpaper* Design Award 2014
Slechts enkele dagen na de ontvangst van de “Interior Design Award – ‘Best of Best’ 2014”, mocht Axor opnieuw een toonaangevende prijs in ontvangst nemen: de Wallpaper* Design Award 2014.  Deze internationaal gerenommeerde mediaprijs ontving zij voor het beste doucheconcept. Een vooraanstaande jury, bestaande uit onder andere de Britse modeontwerpster Victoria Beckham en de Amerikaanse muziek- en filmregisseur Spike Jonze, kozen de Axor WaterDream by Front uit. Het is de tweede keer dat Axor deze prijs in ontvangst mocht nemen, in 2011 ging deze eer naar de collectie Axor Bouroullec.

 

Philippe Grohe is zeer vereerd met de toekenning van beide prestigieuze prijzen: “De Interior Innovation Award – ‘Best of Best’ is een bevestiging van de innovatieve kracht van Axor en de sterke reputatie van het merk voor de wensen van de consument. Het ontvangen van deze prijs is een geweldige beloning voor de intensieve samenwerking van de afgelopen drie jaar met het Zweedse designtrio Front en de Japanse designstudio Nendo. De Wallpaper* Design Award is een bijzondere toekenning en bevestiging van onze succesvolle designprocessen van concept tot eindproduct. Beide prijzen tonen aan dat wij uit goed doordachte concepten succesvolle producten ontwikkelen, die zowel vakmensen als design georiënteerde consumenten overtuigen. Wij zijn zeer content met deze waardering van ons werk, dat ver boven de ontwikkeling van puur de producten uitstijgt.”