Er zijn van die uitvindingen op installatievlak waar Karel het zijne van vindt. Zo snapt hij al die domotica toepassingen niet. Die moeten overal in huis ‘kunnen praten’ met elk stukje installatietechniek. Ook vraagt hij zich af waarom je een pelletkachel nodig hebt als er van die gezellige openhaarden zijn. Bovendien twijfelt hij openlijk over al die regendouchesystemen, waar je als installateur eerst een kneiter van een drukverhoger tussen moet zetten wil er een normaal straaltje water uitkomen.

Deze week kon hij aan dit lijstje de douchewc toevoegen. Hij had er wel eens wat over gelezen en ze zien staan op beurzen, maar er nooit echt aandacht aan geschonken. Het principe van de douchewc was hem feitelijk onbekend. “Waarom zou je op het toilet onder de douche willen zitten”, was een beetje de gedachtegang van onze magistrale klusser.

Afgelopen week kreeg hij echter het verzoek een dergelijk toilet bij een klant aan te sluiten. Zonder de moeite te hebben genomen om alsnog in de materie te duiken, was onze handige Harry direct aan de slag gegaan met de installatie ervan. “Ieder zijn ding, maar ik zit toch liever droog op de toilet”, was Karels commentaar na weer een vakkundig stukje installatiewerk.

Op onze nieuwsbrief abonneren