Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 99 seconden

Viega Advantix vernieuwdDe grote populariteit van inloopdouches kost vaak ook hoofdbrekens. Iedere bouwlocatie – nieuwbouw of renovatie – is verschillend. En ook iedere aannemer heeft bij de vormgeving en uitvoering zijn eigen gedachten. Viega speelt hierop in met een vernieuwd programma Advantix-douchegoten. Met een gering aantal artikelen kunnen design-douchegoten worden samengesteld. Dat vereenvoudigt het bestellen en de magazijnopslag.
Opvallend aan het design van de nieuwe Viega Advantix-douchegoot is de eenvoudige onopvallendheid. De standaardroosters (rechthoekig of rond) maar ook de designroosters in glazen uitvoering (zwart of grijs) of met tegelinleg (met of zonder rand) werden versmald tot een breedte van 40 mm. De 40% smallere roosterbreedte zorgt ervoor dat de douchegoot nog verfijnder oogt en te verwerken is in badkamerontwerpen.

De in totaal drie – eveneens smalle – roosterramen in rechthoekige, ronde of standaarduitvoering zijn mat en geven daarmee een fraaie en naadloze overgang naar de tegels. Met een basisbehuizing in vijf lengten van 750 mm – 1200 mm is bovendien gegarandeerd dat de Viega Advantix-douchegoot in iedere badkamer tot zijn recht komt.
Niet alleen optisch is er het nodige veranderd, ook aan de overzichtelijkheid is gewerkt. Het praktische, modulaire systeem zorgt ervoor dat voor alle lokale eisen een passende oplossing leverbaar is. Zo kunnen de beide gootmodellen – voor vrije of wandinbouw – naar keuze worden gecombineerd met een van de drie roosterraamvarianten en zes roosters.

Voor de sifons is er keuze uit drie varianten: een standaard- of renovatiemodel en een uitvoering met onderuitlaat. De sifons zijn zeer montagevriendelijk. Het standaardmodel is 180 graden draaibaar en kan op de bouwplaats eventueel ook worden ingekort tot renovatiehoogte. Bij alle sifonvarianten kan de afvoerleiding parallel onder de goot worden gelegd, waardoor deze niet in de afwerkvloer van de douchehoek loopt. Belangrijk voor de gebruiker is de eenvoud waarmee alle onderdelen van de stankafsluiter/sifon zijn schoon te maken.

De montagevoeten van de vernieuwde Advantix-douchegoot worden geleverd in twee varianten – standaard- of renovatiemodel – en zijn voorzien van kunststof stelvoeten. Voor badkamers waar gewerkt wordt met natuursteen is bovendien een ophoogset (15 – 25 mm) leverbaar.

Voor meer informatie: www.viega.nl