Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 107 seconden

papierloos toiletDe trend naar duurzaamheid en digitalisering treft onze toiletgewoontes; toiletpapier maakt plaats voor waterreiniging middels douchewc’s. Papierloze kantoren zijn de toekomst. Door de huidige digitale mogelijkheden is het gebruik van papier op het werk overbodig geworden. Digitaal werken is namelijk vele malen efficiënter, veiliger, goedkoper en bovendien milieubewuster. Deze trend treft ook het aanwezige wc-papier op de toiletten van de papierloze kantoren. IT organisatie Decos is pionier op het gebied van papierloos werken, waarbij zij gebruik maken van eigen oplossingen, zoals een online documentmanagementsysteem en een app voor papierloos vergaderen.

Tot voor kort was het toiletpapier nog het enige papier dat bij dit bedrijf na een grondige zoektocht gevonden kon worden. Om ook dit papier te verbannen is er gekozen voor douchewc’s. De geïnstalleerde Geberit AquaClean douchewc’s reinigen het onderlichaam met lichaamswarm water, waarna deze middels een warme luchtföhn droog geblazen wordt. Ook wc-papier is hierdoor overbodig geworden.

Nederlanders hebben, in tegenstelling tot vele zuidelijke landen, de gewoonte op het toilet het onderlichaam te reinigen met toiletpapier. Steeds meer mensen breken met deze gewoonte door de bewustwording van een goede hygiëne op het toilet. Door de opmars van papierloze kantoren wordt men ook gedwongen bewuster na te denken over het gebruik van wc-papier op het toilet. Naast het IT bedrijf Decos werken ook vele gemeenten al geheel of gedeeltelijk papierloos en ook IT bedrijf Microsoft heeft haar papierverbruik tot een tiende verminderd. Het enige papier wat vaak nog aanwezig is, is toiletpapier. Pionier Decos heeft ook hiermee afgerekend.

Bij een AquaClean douchewc is het gebruik van toiletpapier overbodig geworden, omdat de billen worden gereinigd met een ingebouwde en vol automatische waterreiniging. Met één druk op de knop, welke gevestigd is aan de zijkant van het toilet of middels de afstandsbediening, komt de verborgen douchearm tevoorschijn en wordt het onderlichaam gereinigd met lichaamswarm water. Om het onderlichaam te drogen wordt de ingebouwde föhn geactiveerd. Wc-papier is op geen enkele wijze meer nodig en men verlaat het toilet met een comfortabel schoon en fris gevoel.

Voor meer informatie: www.geberit-aquaclean.nl en
http://www.decos.com/news/paperless-decos-now-also-has-paperless-toilets.htm

[banner id=1081]