Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 59 seconden

Rexel Nederland en MEPcontent hebben samen een plugin ontwikkeld die het elektrotechnische assortiment van Rexel koppelt aan de Revit-software die gebruikt wordt voor BIM ontwerptekeningen. “Het is nu mogelijk om de Rexel artikelnummers, voorraad en brutoprijs in het model te importeren. Hiermee kan er vanuit de tekening besteld worden, is alle relevante productinformatie benaderbaar en kan de klant realtime zien wat de voorraad status is”, aldus Merijn Ingelse, Manager Product en Datamanagement, Rexel Nederland.

Met de plugin zijn productinformatie, voorraadbeschikbaarheid en bruto prijzen eenvoudig in te zien. “Dit vergroot het gebruiksgemak in de ontwerpfase voor bedrijven die tekeningen maken met behulp van Revit Software”, aldus Ingelse. Dankzij de koppeling met het assortiment van Rexel, bestaande uit meer dan 250.000 producten voor de woningbouw, utiliteit en industrie, kan productdata worden geüpload in de tekening. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om alle geselecteerde producten in een totaallijst om te zetten. Deze lijst kan worden omgezet naar een bestelling op de Rexel webshop.

Dit programma is een eerste stap in de samenwerking met MEPcontent, de online BIM-bibliotheek met content voor iedere MEP-engineer. De plugin is gratis beschikbaar als download via de webstore van MEPcontent.

Rexel is distributeur van elektrotechnische materialen voor professionals.