Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 54 seconden

Grohe lanceert een nieuwe versie van zijn warmwatersysteem. De nieuwe Grohe Red® levert direct water opgewarmd tot 100 °C om thee te zetten, sneller te koken of om potten en pannen af te spoelen. De kraan is voorzien van een standbyfunctie. De watertemperatuur in de boiler bedraagt maximaal 60 °C, wat voor lagere energiekosten zorgt.

De middelgrote boiler met een capaciteit van vier liter is geschikt voor kleine gezinnen en past in smalle keukenkastjes. Er is een grotere uitvoering die aan de eisen van bedrijven en grotere huishoudens voldoet. Beide boilers zijn, dankzij hun waterreservoir gemaakt van titanium, bestand tegen corrosie. Bij elke Red®-starterkit zit een filter die het systeem tegen kalkaanslag en onzuiverheden beschermt en tegelijkertijd de smaak van het water verbetert. De filters zijn verkrijgbaar in vijf verschillende uitvoeringen, die in functie van de lokale voorschriften voor watervoorziening gekozen worden.

Naast de Duo-modellen, waaruit net als bij een traditionele keukenkraan warm en koud water komt, zijn er twee Mono-modellen die uitsluitend kokend water leveren. Die laatste kunnen in combinatie met de Grohe Blue® Home of een bestaande keukenkraan gebruikt worden.