Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 116 seconden

eUnitKitchen digitalStromSmart wordt nog smarter: in combinatie met het Smart Home systeem van digitalStrom beschikt de eUnitKitchen van Dornbracht over meer geavanceerde functies. Door de netwerktechnologie kan water tappen met de eUnit Kitchen niet alleen via de Dornbracht Smart Tools, maar ook via een app op de smartphone, een spraakcommando of geautomatiseerd.

Tegen de achtergrond van megatrends als individualisering en duurzaamheid wordt de integratie in netwerken steeds belangrijker. Digitale product- en systeemoplossingen zijn populairder dan ooit en Dornbracht levert met Smart Water nu al oplossingen voor de behoeften van morgen. Met digitaal bediende mengkranen maakt het intelligente bedieningsconcept regelmatig terugkerende handelingen in keuken en badkamer niet alleen efficiënter en comfortabeler, maar biedt het ook diverse mogelijkheden om functies af te stemmen op de eigen behoeften. De basis hiervoor zijn de door Dornbracht ontwikkelde Smart Tools, waarmee choreografieën en toepassingen comfortabel en intuïtief kunnen worden bediend.

In samenwerking met digitalStrom laat Dornbracht nu zien, hoe digitale technologieën eenvoudig in het Smart Home systeem gecombineerd kunnen worden en zo extra meerwaarde kunnen bieden aan de gebruiker. digitalStrom integreert namelijk de elektronische ventielen van eUnit Kitchen in een netwerk, zodat de bediening van de keukenelementen nog flexibeler en comfortabeler wordt. Een spraakcommando zoals bijvoorbeeld “Een glaasje water graag!” is voldoende om precies de gewenste hoeveelheid water in een glas te vullen. De bediening kan ook via een app op de smartphone.

Dit is mogelijk door een open IP-interface, waarmee alle Smart Water producten van Dornbracht zijn uitgerust. Hierdoor kunnen deze in iedere aanwezige Smart Home technologie met open interface zoals die van digitalStrom worden geïntegreerd. Smart Water kan eveneens zelf als basis dienen voor een digitale, functie- en comfortgeoriënteerde woonomgeving. De filosofie van een open interface staat garant voor de duurzaamheid van het concept.

De in 2013 geïntroduceerde eUnit Kitchen is een elektronische productoplossing voor de keuken. Door de digitale bedieningstechnologie en een intuïtieve gebruikersstructuur maakt deze oplossing dagelijkse handelingen zo eenvoudig als nooit tevoren: waterhoeveelheid, watertemperatuur en waste kunnen heel precies en comfortabel via de Smart Tools van Dornbracht worden geregeld. Dankzij de geïntegreerde doseerfunctie kan precies de hoeveelheid water worden afgemeten die voor het koken nodig is: dat bespaart tijd en is beter voor het milieu. Een voetsensor vervangt daarnaast de ‘ontbrekende’ vrije hand en maakt water tappen mogelijk zonder handmatig ingrijpen.