Grote tegels zijn niet meer weg te denken uit de doucheruimte. Maar, de uitdaging bij deze tegels is een juist ontwerp van de afwatering. Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook technisch moet de gekozen oplossing namelijk passen bij de toegepaste tegel en het mogelijke vloerafschot in de badkamer. Met name bij een groter formaat tegel of natuursteen is een douchegoot de ultieme oplossing. Hierbij hoeft het geadviseerde afschot van 2% namelijk slechts in één richting gemaakt te worden.

Puur en slank ontwerp
Traditionele douchegoten hebben een rooster gecombineerd met een goot met V-bodem waarin het water wordt opgevangen en afgevoerd. Wat het probleem is, is dat in deze goot vuil kan achterblijven en aanhechten. Bij de nieuwe ACO ShowerDrain S+ zit het afschot daarom juist in de bovenkant van het douchegootprofiel. Het water stroomt over het oppervlak naar een smal sleufje met daaronder enkel een compact puthuis. Dit elegante, minimalistische, design en chique uitstraling zorgt voor de finishing touch in iedere badkamer! De goot is bovendien slim te installeren. De ShowerDrain S+ zorgt niet alleen voor een optimale wellness-ervaring bij de eindgebruiker, maar haalt ook veel ergernis weg bij de installateur en biedt vele inbouwvoordelen.

Duurzaam matzwart door PVD behandeling
PVD is een chemische behandeling onder druk. De behandeling maakt het mogelijk om metalen voorwerpen, zoals de ShowerDrain S+, te voorzien van een kleur. Het materiaal wordt hierdoor duurzamer, sterker en krasbestendiger dan met een poedercoating. Met een PVD bewerking hoef je niet bang te zijn dat je schoonmaakmiddel de kleur van de goot zal aantasten. ACO kan het ShowerDrain S+ douchegootprofiel leveren in de kleur matzwart.

 Aco
www.aco-showerdrain.nl