Het gasdetectie- en meetinstrument EX-TEC PM 4 van Sewerin is vervangen door de nieuwe EX-TEC PM 580. Net als zijn voorganger is dit instrument geschikt voor het lokaliseren van lekken in toegankelijke gasleidingen (ppm), bewaking van de explosieveiligheid van een ruimte (%LEL) en gasmeting tot 100 Vol.%. De PM 580 kan echter aanvullend worden uitgerust met infrarood en elektrochemische sensoren voor meting van diverse gassen, waaronder kooldioxide (CO2), koolmonoxide (CO), zwavelwaterstof (H2S) en zuurstof (O2).

De ergonomisch vormgegeven gasmonitor is voorzien van een rubberen coating, waarmee het toestel goed in de hand ligt. De bediening is eenvoudig met gebruiksvriendelijke Nederlandstalige menu’s. Het grote display biedt een hoog contrast en achtergrondverlichting, waarmee het onder alle omstandigheden afleesbaar is.

De PM 580 bevat een krachtige monsternamepomp. Bij overschrijding van een grenswaarde wordt de gebruiker gealarmeerd met lichtsignalen en een akoestisch signaal. Uiteraard is de PM 580 ATEX gecertificeerd en stof-en waterdicht (IP65), waarmee het toestel onder vrijwel alle condities kan worden toegepast. Een volautomatisch teststation voor dit instrument hoort ook tot de mogelijkheden.

Op onze nieuwsbrief abonneren