Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 82 seconden

In de categorie Product Design 2014 is de Beams van Vasco onderscheiden met een Red Dot Award. Vasco overtuigde de 40-koppige vakjury door het design en de kwaliteit van de Beams radiator. Dit jaar hebben 1.816 fabrikanten, designers en architecten uit 53 verschillende landen hun project of product ingediend bij Red Dot. De jury had enkele dagen nodig om de maar liefst 4.815 ontwerpen te testen, bespreken en evalueren.

 

De feestelijke uitreiking van de Red Dot vond plaats op 7 juli 2014 in het Aalto Theater in Essen, te midden van ongeveer 1200 gasten uit de hele wereld. Aansluitend op het Red Dot Gala wordt de winnaarstentoonstelling in het Red Dot Design Museum geopend. Daar vindt met ongeveer 2000 exposanten en meer dan 4.000 vierkante meter ’s werelds grootste tentoonstelling van modern design plaats.

 

In 2012 ontving designradiator Beams het Henry van de Velde Label voor zijn ecologische innovatie. Ook ontving Beams de Ovam Ecodesign Award en de Good Design Award 2014 in Polen. Beams is even aangenaam om naar te kijken als zijn warmte te voelen. Er zit een vernieuwende dualiteit in het design. De verticale stoere balken contrasteren subtiel met de optionele handdoekbeugels in meerdere geometrische vormen, die vervangbaar zijn. De handdoekbeugel is naast zwart en wit verkrijgbaar in een blauwe pasteltint. Beams is zuinig. Er zit slechts 2 liter water in, in plaats van de gebruikelijke 10 liter, waardoor hij sneller op temperatuur is. De warmte wordt drie tot vier keer sneller afgegeven dan een traditionele radiator en er is geen warmteverlies via de muur, dankzij de optimale positionering van de convectielamellen achteraan. Dit zorgt voor een energiebesparing tot wel 15%.

Voor meer informatie: www.innovations.vasco.eu