Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 140 seconden

Het Belgische Vasco introduceert negen designradiatoren voor het middensegment. De Comfort Collection bestaat uit vijf Bathline‐badkamerradiatoren en vier Vertiline‐radiatoren voor keuken, woonkamer of hal. “Met deze collectie maken we designradiatoren bereikbaar voor het middensegment”, licht Jan‐Willem Plukaard, country manager Nederland, de lancering toe. De nieuwe collectie combineert de kwaliteitsvoordelen van het hoge segment met de gunstige prijsstelling van het lagere segment, aldus de country manager.

“De laatste jaren zien we dat met name starters een toenemende behoefte hebben aan betaalbare designradiatoren. Door strengere hypotheekregels en bouweisen hebben zij doorgaans minder budget om hun woning in te richten. Hierdoor is het hoge segment radiatoren voor hen te duur. Dit terwijl het lage segment niet voldoet aan hun wensen ten aanzien van design en prestatie. Dat kwaliteit niet ten koste gaat van prijs onderstrepen we met een standaardgarantie van tien jaar op waterdichtheid‐ en lak.”

De Bathline‐ en Vertiline‐radiatoren in de Comfort Collection kenmerken zich door een modern, minimalistische design, uitgevoerd in wit (RAL9016) of antracietgrijs (M301). De Bathline‐modellen bestaan uit horizontaal geplaatste vierkante, ronde of rechthoekige buizen. De Vertiline‐collectie onderscheidt zich door twee modellen met verticale vierkante buizen en twee vlakke modellen. Dankzij moderne productietechnieken levert Vasco hoge kwaliteit. Zo zijn alle radiatoren voorzien van een KTL‐grondlaag die roestvorming voorkomt. Hierop is een poederlak aangebracht die het oppervlak egaal en reliëfvrij maakt. Alle modellen zijn uiterst geschikt om handdoeken te drogen, met of zonder praktische en strakke handdoekbeugel. Bovendien zijn de radiatoren van beide lijnen eenvoudig monteerbaar.

De radiatoren hebben een hoge warmteafgifte en zijn geschikt voor lagetemperatuurverwarming. De nieuwe Vertiline CA van 550 mm x 2000 mm bijvoorbeeld levert 782 Watt aan warmte bij een aanvoertemperatuur van 55 graden, 45 graden afvoertemperatuur en een omgevingstemperatuur van 20 graden. Daarmee sluit Vasco aan op de toenemende vraag naar moderne verwarmingsbronnen zoals de hr‐ketel en warmtepompen. De radiatoren zijn eenvoudig te bedienen met een thermostaatkraan. Speciaal voor all electric‐woningen is er de BB‐EL, de elektrische handdoekradiator die is gevuld met een warmtegeleidingsvloeistof. Dit model kan ook worden toegepast in woningen zonder cv. De BB‐EL is voorzien van een 2‐uur durende Boost‐functie die zich automatisch uitschakelt. Deze functie is bijvoorbeeld te gebruiken voor het drogen van handdoeken. De temperatuurregeling van de radiator is voorgemonteerd in de rechter collector en biedt als instelmogelijkheid 7 tot 32 °C. Daarnaast beschikt de radiator over een ingebouwde overhitbeveiliging.

Bathline‐ en Vertiline‐radiatoren zijn verkrijgbaar in verschillende breedte‐ en hoogtematen. Ze zijn geschikt om in elke ruimte toe te passen. Voor Vertiline geldt een breedte van 390 ‐ 608 mm en hoogte van 1800 – 2020 mm. Voor Bathline is de breedte 500 – 600 mm en de hoogte 878 – 1825 mm.

Vanaf heden is de nieuwe designradiatorcollectie voor het middensegment bij dealers verkrijgbaar op de Nederlandse markt, gevolgd door Belgische‐ en Luxemburgse markt (beide vanaf midden februari).

[related_post themes=”text”]