Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 112 seconden

AntarcticaEdwin ter Velde en Wilco van Rooijen (nu op tv met ‘Blind naar de top’) bouwen met de Nederlandse jeugd een voertuig waarmee zij op zonne- energie naar de Zuidpool rijden. Een tocht op Antarctica van 2300 km en een klim naar 3000 meter hoogte in het meest extreme continent op aarde.

De body van de auto wordt door de jeugd geprint uit afvalplastic dat zij door stadsjutten hebben verzameld. En elk stukje dat zij printen bevat een eigenboodschap aan de wereld.

Statement:

Op 7 januari 2018 planten Edwin en Wilco de vlag op de geografische Zuidpool met als boodschap aan de wereldpers: “Als wij met een auto van afval naar de zuidpool kunnen rijden op de kracht van de natuur, onder de meest extreme omstandigheden, dan heb jij toch geen reden meer dat je niet duurzaam kan leven.”

Zero Waste:

“We rijden niet voor niks naar de Zuidpool. Antarctica is ons laatste ongerepte continent van de wereld. Het is van niemand. We hebben tot 2048 een Antarctisch verdrag waarin we hebben afgesproken dat je daar niks, dus ook geen afval, mag achter laten. Hoe mooi is dat! Dat zouden we in de rest van de wereld ook wel zo willen. Deze expeditie laat zien dat weggooien zonde is, want je kan er nog zoveel gave dingen mee doen.”

Duurzaamheid is belangrijk omdat we de wereld beter willen door geven dan we die zelf hebben gekregen. De next generation bestaat al, dus betrekken we die graag bij onze activiteiten. We inspireren ze, want zij zijn de bestuurders en ondernemers van de toekomst die duurzaamheid als tweede natuur moeten hebben.

Wij laten zien hoe ‘cool’ het is om het ogenschijnlijk onmogelijke te realiseren puur op zonne- energie en zonder afval. Hiermee dagen wij samen met de Nederlandse jeugd jou uit om duurzaam te leven en met elkaar versneld de circulaire economie te realiseren.

De publicatie van de expeditie aan de Nederlandse pers werd gedaan op het event Zero Emission & Waste georganiseerd door Green Igloo, en vond plaats op 1 december jl.

Voor meer informatie: www.zerowastecenter.eu en www.greenigloo.nl

De avonturen van Edwin ter Velde en Wilco van Rooijen zijn te volgen via: Twitter@ZeroWasteAntarctica Website www.ZeroWasteCenter.eu/initiatieven/extreme-solar-drive  en www.TeamWilco.nl