Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

Glas Consult introduceert een nieuwe uitvoering van het vierseizoenenglas IQ-Glas®-Sun. De ruit geeft infrarood stralingswarmte af aan de binnenruimte. Het warmtecomfort hiervan is anders dan verwarming met radiatoren of vloerverwarming. Een behaaglijk gevoel van warmte kan met infraroodwarmte bij een lagere temperatuur bereikt worden. De warmte wordt gelijkmatig verdeeld en er is geen ophoping van warmte tegen het plafond. Ook is lokaal verwarmen mogelijk. De verwarming wordt dan alleen aangezet waar op dat moment iemand verblijft. Dit is mede mogelijk door de snelle opwarmingstijd van de ruit.

Bij deze vorm van ruitverwarming is er geen sprake van koudeval. De afkoeling van de warme lucht in de ruimte wordt tot nagenoeg nul gereduceerd zodra de ruit een temperatuur heeft die hoger is dan 20⁰C. De ruit wordt maximaal circa 40⁰C. De opwarmingstijd is bovendien minimaal: binnen enkele minuten is koudeval verdwenen en binnen 15 minuten is behaaglijke warmtestraling duidelijk merkbaar.

Het onderhouds- en storingsvrije verwarmingssysteem, dat met minimale aanpassingen in bestaande situaties kan worden aangebracht, werkt op het elektriciteitsnetwerk. De ruit kan via domotica worden aangestuurd.