Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 89 seconden

Trane biedt eigenaren van commerciële gebouwen in Europa een andere manier om duurzaamheidsdoelen te halen met de introductie van XStream™ eXcellent watergekoelde koelmachines. Deze machines zijn ontworpen om hun impact op het milieu te verminderen dankzij koudemiddelen met een lage GWP-waarde en een hoog rendement. Ze zijn verkrijgbaar met het koudemiddel Honeywell Solstice®ze (R-1234ze heeft een GWP-waarde van minder dan één bij gebruik in dit type).

Verder  dan de huidige efficiëntie- en milieuregelgeving
“Trane blijft werken aan oplossingen die niet alleen voldoen aan, maar zelfs verder gaan dan de huidige efficiëntie- en milieuregelgeving”, vertelt Jose La Loggia, vice-directeur en algemeen manager van Trane in Europa. Met een vermogen dat varieert van 290 kW tot 2.600 kW is de XStream eXcellent serie geschikt voor essentiële binnenomgevingen zoals datacenters, ziekenhuizen, grote kantoorgebouwen en industriële procestoepassingen. Het nieuwe model levert maximale efficiëntie met minimale koudemiddelinhoud, zonder in te leveren op betrouwbaarheid, aldus fabrikant Ingersoll Rand (waarvan Trane een merk is). Dit is te danken aan de volgende innovaties:

-hoogrendement warmtewisselaars;
-gepatenteerd verdamperontwerp (CHIL) met een kleiner koudemiddelvolume;
-olie-vrije hoogtoeren centrifugaal compressoren met magnetische lagers;
-twee volledig gescheiden koudemiddel circuits;
-Trane Adaptive Control™ met gepatenteerde algoritmes en vele diagnostische mogelijkheden.

Impact op milieu verkleinen
Met de introductie van de Trane eXcellent-reeks wil Ingersoll Rand vóór 2020 het energierendement van haar producten en services zoveel mogelijk verhogen en de impact ervan op het milieu verkleinen. De nieuwe machinereeks gaat verder dan de eisen van de huidige F-Gas regelgeving en helpt klanten de uitstoot van broeikasgassen te reduceren en te besparen op energiekosten. De nieuwe reeks heeft een ESEER (European Seasonal Energy Efficiency Ratio) tot 9,3 en een EER (Energy Efficiency Rating) tot 6,2. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het koudemiddel Honeywell Solstice® (R-1234ze).