Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 140 seconden

REC, Europa’s grootste wereldwijde leverancier van zonnepanelen, gaat een samenwerkingsverband aan met dakbedekkingsspecialisten Sika AG en Centroplan GmbH. Beide bedrijven hebben brede ervaring met specifieke behoeften op het gebied van dakbedekkingen en zonnepaneelinstallaties. Dankzij een professionele installatie en de hoogwaardige zonnepanelen van REC kunnen klanten twintig jaar ongestoord gebruiksgenot verwachten van hun zonnepaneelsystemen op platte daken. De samenwerking, die in Europa van start gaat met plannen voor wereldwijde uitbreiding, is gericht op commerciële en industriële installaties. Hiermee benadrukt REC zijn streven om kwaliteit te leveren in elke fase van zonne-energieprojecten.

Vooral bij zonnepaneelinstallaties op platte daken is het van groot belang dat de installatie wordt gepland en uitgevoerd door professionals. Water kan op platte daken minder gemakkelijk weg, waardoor bij dakschade tijdens de installatie er meer risico is op binnensijpelend water. En aangezien juist bij commerciële en industriële projecten het vaak gebouwen zijn met een plat dak, is dakschade waarbij water het bedrijf binnendringt meer dan hinderlijk: het bedrijf kan zelfs stil komen te liggen, terwijl er dure noodreparaties worden uitgevoerd.

“Naast de kwaliteit van de zonnepanelen speelt ook de kwaliteit van de installatie een grote rol bij de totale systeemprestaties”, zegt Luc Graré, Senior Vice President Sales and Marketing bij REC. “Door samen te werken met bedrijven die ervaren zijn in dakbedekking die speciaal voor de installatie van zonnepanelen zijn ontwikkeld, biedt REC zijn klanten de zekerheid dat de zonnepanelen en de dakmontage perfect op elkaar zijn afgestemd. Dit vertaalt zich voor de klant in langdurig ongestoord gebruiksgenot.” De meeste dakdekkers bieden hun klanten tien jaar garantie op de afdichting. De verdubbeling naar twintig jaar onderstreept de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van de systemen van REC, Sika en Centroplan. Om van deze garantie te profiteren wordt de installatie uitgevoerd door een Sika gecertificeerde installateur.

De dakbedekkersbranche zelf zit in een veranderingsproces als antwoord op de groeiende vraag naar milieuvriendelijke daksystemen die te combineren zijn met zonnepaneelsystemen. REC gaat daarom als aanvulling op zijn betrouwbare, hoogwaardige zonnepanelen partnerschappen aan met specialisten die professionele installaties leveren. Dankzij deze samenwerking profiteren de klanten van REC van een dakbedekkingssysteem dat zelfs bij de grootste sneeuwlast nog betrouwbaar is en tegelijkertijd het dak minimaal belast. De speciale thermische lastechniek levert een tijdsbesparende, veilige constructie op zonder het dak te hoeven doorboren.

Centroplan GmbH, gevestigd in Geilenkirchen, is gespecialiseerd in daksystemen en verzorgt bovendien de montagesystemen en planning voor projecten overal in Europa voor zonnepaneelsystemen op het dak van bedrijfspanden. Het van oorsprong Zwitserse bedrijf Sika AG is uitgegroeid tot wereldwijd toonaangevende ontwikkelaar en fabrikant van materialen voor de bouwsector. Het bedrijf richt zich met name op dakbedekkingsproducten en -systemen, waaronder flexibele platen en in vloeibare vorm aangebrachte membranen, en lichtgewicht montagesystemen voor zonnepaneelsystemen op platte daken voorzien van een Sika-membraan.

Voor meer informatie: www.recgroup.com