Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 86 seconden

NulNu-2016Duurzaamheid biedt in de bouw- en installatiesector economische kansen op weg naar een circulaire economie. Kwaliteitsborging wordt daardoor nóg belangrijker. Bouwkwaliteit borgen, berekenen en beoordelen staat centraal op het congres NulNu, dat DNA in de Bouw en Jaarbeurs op maandag 13 juni a.s. voor de tweede keer samen organiseren. Aan de orde komen onder andere tools en methodieken voor duurzaam ontwerp, toetsing en garantie. Sprekers zijn onder meer Harry Nieman, Harm Valk, Jouke Post, Carl-peter Goossen en Franz Freundorfer.

Er zijn vele tools en methodieken beschikbaar om te borgen, berekenen en beoordelen. Hoe raak je wegwijs? Welke selecteer je voor ontwerp, of voor toetsing en garantie? Tijdens NulNu 2016 staan onder meer de nZEB-tool, de AQSI-tool, BENG2020 en de C2C-toolbox centraal. Mede aan de hand van deze tools belichten de sprekers vanuit de perspectieven people, planet, profit hun kijk, kennis en ervaring voor het realiseren van duurzame bouwkwaliteit.

NulNu 2016 bestaat uit twee delen: het congres en een expert-workshop over het kozijn van de toekomst. De kwaliteit van transparante bouwelementen is essentieel voor het comfort en de energiebalans bij energieneutraal bouwen en renoveren. De workshop wordt gegeven door de aanjager van de kozijnontwikkeling in Duitsland Franz Freundorfer. Met zijn kennis en ervaring ontstonden 25 passiefhuis-geschikte kozijnproducten, die in heel Europa worden toegepast. Hij praat de deelnemers bij over de ins en outs van recente, internationale kozijnontwikkelingen en geeft praktische tips.

Het programma is opgebouwd uit 6 plenaire presentaties en 2 rondes masterclasses waarin men kiest uit 5 verdiepende presentaties. Op de kennismarkt staan verschillende organisaties met tools en methodieken. De expert-workshop duurt van 09.30 tot 13.30 uur en het congres van 14.00 tot 20.00 uur. Tot 16 mei geldt een vroegboekkorting. Meer informatie over het programma, inschrijven en deelname aan de kennismarkt op www.nul-nu.nl.