Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 93 seconden

cv4Installateur Feenstra roept heel Nederland op om maandag 26 september a.s. de verwarming een half uur lang op 25 graden te zetten. Met dit storingsoffensief wil Feenstra voorkomen dat mensen straks in de kou komen te staan als na de eerste nachtelijke vorst de cv-ketel uitvalt. Door nu het nog warm is de ketel te testen, zijn huishoudens voorbereid op het eerste koudefront, aldus het installatiebedrijf.

“Totnutoe is het elk jaar een heksenketel bij de eerste nachtvorst”, verklaart Henjo Groenewegen, algemeen directeur van Feenstra, deze actie. “De telefoon rinkelt dan roodgloeiend met huishoudens die in de kou zitten omdat de cv-ketel is uitgevallen. Heel vervelend als je toch even warm wilt douchen voordat je aan de slag gaat. En bibberend thuis zitten tot er iemand komt, is ook geen pretje.”

Groenewegen: “Tijdens deze spitsuren doen we ons best bij mensen thuis de ketel te repareren. Met 800 experts op de weg gaat dat best wel snel en lukt het op dezelfde dag, maar het kan wel eens een paar uurtjes duren. Om deze vervelende situatie te vermijden, is het beter om jaarlijks ruim voor de winter op 26 september de cv-installatie te testen.”

Huishoudens moeten op 26 september goed letten op de volgende veel voorkomende problemen. Groenewegen: “Als je een borrelend geluid hoort, moet de radiator wellicht worden ontlucht. Als de radiator niet warm wordt, kan het zijn dat de driewegklep is blijven hangen op de warmwaterstand. Het is bij oudere installaties niet verontrustend als de radiatoren bij de eerste keer opstoken een vreemde lucht veroorzaken. Dat is gewoon stof dat warm wordt en daardoor geur afgeeft. Als het bovendien lang duurt voordat het water warm wordt of in de slaapkamer boven helemaal niet, kan het zijn dat er te weinig druk op het systeem staat. Even de wijzer op de ketel controleren en indien nodig de installatie bijvullen met water.”

[related_post themes=”text”]