Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 51 seconden

Nieuwe cursus ROVCROVC breidt haar opleidingsaanbod uit met de cursus EPBD Airco-inspectie B. Deze cursus is voor adviseurs, inspecteurs en ontwerpers die EPBD-B keuringen willen gaan uitvoeren en start op 29 september. ROVC speelt hiermee in op de groeiende behoefte om EPBD-B keuringen uit te laten voeren door gecertificeerde deskundigen. EPBD is een Europese richtlijn voor energieprestaties van gebouwen. Sinds 1 december 2013 zijn eigenaren/beheerders van een utiliteitsgebouw verplicht om airco-installaties elke vijf jaar te laten keuren door een EPBD-gecertificeerd deskundige.

Tijdens de cursus EPBD Airco-inspectie B leren deelnemers de energieprestatie van airco-installaties te beoordelen en een energierapportage te maken voor de verplichte keuring voor gebouwen in klasse twee (45-270 kW) en klasse drie (groter dan 270 kW). Aan het einde van de cursus zijn de deelnemers in staat om advies uit te brengen over klasse twee en drie installaties.

Naast de nieuwe cursus voor vakvolwassen technici starten er tot eind september 138 andere cursussen. Deze vinden plaats binnen de vakgebieden Industriële Automatisering, Elektrotechniek & Elektronica, Koude- & Installatietechniek, Werktuigbouw en Veiligheid.

[related_post themes=”text”]