Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 75 seconden

thermaflex cradleHet flexibele isolatiemateriaal ThermaSmart PRO heeft het Cradle to Cradle® bronze certificaat verworven. De Cradle to Cradle® certificering is een internationale erkenning die aangeeft dat het product verantwoord is geproduceerd en een bijdrage levert aan een duurzame wereld. Cradle to Cradle® verzekert de opdrachtgever van het toepassen van een duurzaam materiaal, waarvan de grondstoffen ook bij toekomstige recycling herbruikbaar zijn. Dat betekent dat de hoeveelheid afval afneemt en dat er minder nieuwe grondstoffen nodig zijn. Ook de onroerend goed eigenaar profiteert, omdat de objectwaarde stijgt wanneer de juiste materialen zijn toegepast. Denk aan veiligheid, kwaliteit, levensduur en de hoge restwaarde.

Al sinds haar oprichting in 1976 spant Thermaflex zich in om weloverwogen en verantwoorde keuzes te maken als het gaat om grondstoffen. Dit resulteert in een assortiment bestaande uit toekomst-bestendige en veilige materialen, aldus de fabrikant. De Cradle to Cradle®  aanpak is daarbij een belangrijke leidraad. Enkele behaalde resultaten:

-100% van de grondstoffen zijn recyclebaar en niet giftig;

-het ‘Reclaim programma’ maximaliseert recycling en hergebruik van materialen;

-95% van de energie die in Europa ingekocht wordt, komt van duurzame bronnen;

-Code of Cooperation overeenkomsten met leveranciers garanderen overeenstemming met het Thermaflex beleid en internationale standaarden op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en anticorruptie;

-80% van de producten zijn voorzien van een Life Cycle Assessments (LCA)

Momenteel is 90% van de door Thermaflex geproduceerde artikelen Cradle to Cradle® gecertificeerd. Het Flexalen 600 voorgeïsoleerde leidingsysteem heeft een Cradle to Cradle® silver certificaat en voor ThermaSmart PRO isolatie is nu Cradle to Cradle® bronze behaald.