Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 98 seconden

Viega heeft de lijn Visign for Style uitgebreid met een contactloos en elektronisch bediende wc-bedieningsplaat. De bedieningsplaten zijn voorzien van de elektronische besturing uit het Visign for More sensitive-programma. Viega ontwikkelde ze met name voor moderne badkamers met halfopen sanitaire ruimten. De sensitive uitvoering beschikt over een contactloze en hygiënische bediening. Het starten van een spoeling gebeurt door een hand voor het betreffende bedienveld te bewegen. Het grote veld staat voor een volledige spoeling; het kleine veld symboliseert de milieuvriendelijke deelspoeling.

Afhankelijk van het gebruik kan de Hygiene+ spoelfunctie worden geactiveerd waardoor stagnatie van drinkwater wordt voorkomen. Deze techniek van Viega spoelt afhankelijk van de laatste spoeling na een vooringesteld tijdsinterval automatisch. Zo worden lange stagnatietijden voorkomen, ook in het geval dat een wc langere tijd niet wordt gebruikt. Daarmee is de Visign for Style sensitive ook geschikt voor de projectenbouw.

Grafische oplossing
In samenwerking met Artefakt design uit Darmstadt ontwikkelde Viega designelementen die op een heldere manier de contactloze functie van de nieuwe wc-bedieningsplaat visualiseert. In navolging van het pixel-ontwerp, ontstond een zelfstandige, grafische oplossing in de vorm van een ‘pixel-wolk’. Om het ontwerp zo licht mogelijk te houden, wordt de diameter van de afzonderlijke pixels naar buiten toe steeds kleiner tot ze nagenoeg verdwijnen. De vlakke opbouw van zeven millimeter benadrukt de moderne optiek.

Lichtgevende bedrukking
De lichtgrijze pixel-wolk dient niet alleen als innovatief designelement, maar fungeert ook als groen oplichtend oriënteringslicht in het donker. De basis voor deze fosforescerende werking is een uit de horloge-industrie bekende nalichtende coating. Deze wordt zowel door daglicht als door kunstlicht zelfstandig opgeladen.

De elektronische technologie wordt gecombineerd met de onderhouds- en slijtagearme bedieningskabeltechniek en kan naar keuze via netspanning of – bijvoorbeeld in geval van renovaties – via batterij worden gevoed. De montage van de Visign for Style sensitive is identiek aan die van alle contactloze bedieningsplaten van Viega. Een tegelvlakke inbouw is mogelijk.

Visign for Style sensitive kan in alle Viega spoelreservoirs vanaf 1999 worden gemonteerd.