Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 70 seconden

De pilotfase van het afgelopen jaar krijgt daarmee een commercieel vervolg. Voorheen was deze warmtepomp alleen via de fabrikant te bestellen. De aroTHERM heeft het energielabel A++ voor verwarming en A voor tapwater. De compacte bouwt maakt hem makkelijk plaatsbaar bij zowel een bestaande woning als een nieuwbouwhuis, aldus de fabrikant.

De warmtepomp is beschikbaar in vermogens van 5, 8, 11 en 15 kW. Voor maximaal warmwatercomfort werkt de hybride uitvoering samen met de hr-ketel. De intelligente temperatuurregeling kiest hierbij de meest efficiënte en energiezuinige warmtebron. De aroTHERM is ook all-electric beschikbaar, in combinatie met uniSTOR boiler voor warmtepompen (200-500 liter) of de compacte uniTOWER (190 liter).

Een belangrijke verbetering is volgens de fabrikant de langere levensduur van de compressor. Door de toepassing van het modulerende twin rotating principe zijn er minder trillingen, torsie en toeren. Ook is de aroTHERM fluisterstil.

Eenvoudig installeren en onderhouden
Er is een brede range vermogens en grote diversiteit aan systeemcomponenten beschikbaar. In bestaande bouw volstaat een minimale bouwkundige ingreep voor een hybride toepassing dankzij de flexibele opstelmogelijkheid. De plug and play uniTOWER zorgt ervoor dat de aroTHERM eenvoudig te vervangen is door het all electric systeem.

De multiMATIC 700 thermostaat heeft een full-text display met diagnose- en servicemenu dat ervoor zorgt dat alle informatie overzichtelijk wordt weergeven. Via dit menu kunnen alle onderdelen afzonderlijk worden getest. De installateur kan ook op afstand de warmtepomp beheren door middel van de VR 900 communicatiemodule.