Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 53 seconden

Panasonic introduceert een 4 kW en 15 kW CO2-condensingunit. De units zijn geschikt voor kleinere retailomgevingen. De fabrikant wil daarmee tegemoet komen aan de interesse van winkeliers voor CO2-apparatuur. Grote CO2-koelsystemen worden al veel gebruikt in grote winkels. De afgelopen jaren zijn nu ook kleinere systemen, zoals CO2-condensingbuitenunits, beschikbaar geworden voor kleinere winkels. Deze trend versnelt het gebruik van duurzame koudemiddelen in winkels.

Met de CO2-condensingunit richt het bedrijf zich vooral op koelcellen in kleine winkels, zoals kleine supermarkten, buurtwinkels en winkels bij tankstations. De 4 kW CO2-condensingunit realiseert een SEPR van 3,83 voor koeling en 1,92 voor vriezen. Dit is mogelijk dankzij het gebruik van onder meer een door Panasonic ontwikkelde twee-fasen CO2-compressietechnologie, een rotary compressor en Panasonic’s unieke koudemiddelcircuit. Deze CO2-condensingunits zijn al langer leverbaar in Japan, waar het bedrijf ruime ervaring heeft opgedaan met het installeren en onderhouden van een groot aantal units in winkels.

De nieuwe 4 kW en 15 kW CO2-condensingunits zijn vanaf de zomer van 2018 leverbaar in Nederland. De modellen voldoen aan alle relevante Europese regelgeving en veiligheidsstandaarden.