Center Parcs heeft een meerjarig partnership met sanitairfabrikant Grohe afgesloten. De fabrikant introduceert duurzame producten zoals slimme douchesystemen en waterbesparende douchekoppen, kranen en toiletten in de vakantieparken van Center Parcs in Nederland, België en Duitsland. De uitrol vindt gefaseerd plaats, bij vernieuwing van bestaande parken en bij de bouw van nieuwe vakantieparken.

Eén van de innovaties is de Water Experience die zal worden toegepast in de waterwereld van de Aqua Mundo van Center Parcs. Gasten kunnen bij de ‘SmartControl douchesystemen’ met één druk op de knop een programma van hun voorkeur kiezen: variërend van een regendouche, een ontspannende douche of een verfrissende massagedouche. In diverse parken van Center Parcs wordt ook het Grohe Sense Guard waterbesturingsysteem geïntroduceerd. Dit is een beveiligingssysteem dat tussen de waterleiding wordt gemonteerd en in een vroeg stadium kleine of grote waterlekkages of een gebroken waterleiding signaleert, waardoor bij lekkage direct de watertoevoer wordt afgesloten.

Pascal Ferracci, CEO van Center Parcs Europe. “Om onze ambities te kunnen realiseren, kiezen we voor langdurige samenwerking met vooruitstrevende partners als Grohe. Dat stelt ons in staat om nu en in de toekomst een nieuwe standaard te zetten. Zodat we de huidige én nieuwe generatie gasten kunnen laten ervaren hoe een verblijf in Center Parcs je blijft verrassen.”

“Grohe streeft met Center Parcs naar een duurzame samenwerking op lange termijn en we delen haar ambities op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Zo investeren we voortdurend in de allerlaatste technologische oplossingen die zorgen voor een maximaal comfort, een ultieme beleving én die goed zijn voor het milieu”, zegt Rogier van Dis, Regional Director Grohe Benelux. “We hebben er alle vertrouwen in dat we een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de missie van Center Parcs om een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en comfort.”