Gemiddelde leestijd voor dit bericht is 90 seconden

Vaillant kondigt aan dat de nieuwste modellen HR-ketels binnen het ecoTEC plus portfolio, 80, 100 en 120 kW, nu ook inzetbaar zijn als cascadesysteem. Door de mogelijkheid tot solo-, lijn-, ruggelingse- en hoekopstelling is de Vaillant ecoTEC plus 80-100-120 geschikt voor iedere ruimte. De ketels kunnen aaneen worden geschakeld tot maximaal 840 kW en dit maakt de ecoTEC plus geschikt voor het verwarmen van grote gebouwen. Vaillant toont het nieuwe cascadesysteem tijdens de Bouwbeurs die van 6 tot 10 februari wordt gehouden in Utrecht.

De industriële RVS warmtewisselaar en condensatietechnologie maakt de Vaillant ecoTEC plus 80-100-120 ook geschikt in combinatie met laagtemperatuursystemen. Geavanceerde technologie voorkomt vervuiling van de warmtewisselaar door veel condensatie. De ketel heeft een verfijnde rookgaskoeling en modulatiebereik van minimaal 1:5. Daarnaast is er ook een 6 bar overstortventiel beschikbaar voor installaties met een hoge systeemdruk.

De beschikbaarheid van diverse accessoires zoals frames, verdelers en voetsteunen maken het aaneenschakelen en installeren van de ecoTEC plus ketels eenvoudig. De multiMatic 700 zorgt er voor dat alle systemen via één regelaar kunnen worden bediend. De automatische volgorde-omkering zorgt ervoor dat het aantal draaiuren evenredig wordt verdeeld over de ketels. Het cascadesysteem biedt een hogere bedrijfszekerheid in vergelijking met 1-ketelinstallaties doordat bij een eventuele storing de overige ketels warmte blijven afgeven. De toestellen kunnen ondanks aaneenschakeling ook afzonderlijk van elkaar in werking zijn. Dit maakt het mogelijk om onderhoud te plegen aan één van de ketels, terwijl de andere ketels warmte blijven leveren.

“De verschillende mogelijke cascade-opstellingen van Vaillant ecoTEC plus 80-100-120 ketels bieden veel flexibiliteit voor plaatsing in kleine ruimtes en kunnen tegelijkertijd toch grote gebouwen verwarmen”, zegt Ronald Mazurel, Product Marketeer bij Vaillant. “Daarnaast zijn alle onderdelen goed bereikbaar en dat maakt de ketels zeer onderhoudsvriendelijk.”

De Vaillant ecoTEC plus is beschikbaar in 80, 100 en 120 kW en kan in verschillende opstellingen tot 840 kW aaneengeschakeld worden.